Vad är en ergonomisk stol?

En ergonomisk stol är ett som är utformad för att vara bekväm och effektiv för de uppgifter som en person kan utföra sittande. Många väljer ergonomiska stolar för kontor miljöer som kräver arbetstagare att sitta under längre perioder. Sittande i en stol kan tyckas helt naturligt, sätter den belastning på ryggraden. Med tiden, vissa människor utvecklar ryggproblem på grund av att sitta i vanliga stolar, medan andra, som redan hade ryggproblem, kan hitta dem förvärras. Köpa en ergonomisk stol som stödjer ryggen kan bidra till att undvika dessa frågor och även bidra till att främja optimal arbetsställning.

Om en person börjar att handla för en ergonomisk stol, får han finna ett stort utbud av alternativ, vilket kan göra sitt sökning förvirrande, det är då ingen stol är perfekt för alla människor. Att begränsa en sökning, en av de första saker att tänka på är höjden av stolen. Det är bäst att välja en som har en höjd som kan justeras enkelt, och många människor föredrar pneumatisk justering spakar för att de är ganska lätt att använda. För de flesta människor bör en stol möjliggöra anpassning till minst 16 till 21 inches (40. Från 64 till 53,34 cm) från marken. Egentligen bör ordföranden göra det möjligt för användaren att hålla fötterna stadigt på golvet, hans lår horisontellt, och armarna i höjd med överkanten på skrivbordet.

En ergonomisk stol bredd och djup är viktiga också. De flesta människor köper en stol som är mellan 17 och 20 inches (43,18 och 50,8 cm) stora. Stolen bör vara djupt nog för att barnvakten att ha ryggen mot ryggstödet och fortfarande har några inches (flera centimeter) av rymden från baksidan av knäna på stolsitsen.

Stöd för nedre ryggen är oerhört viktigt när man väljer en ergonomisk stol. Det är bäst att välja en som har både höjd och djup lumbal anpassning, genom att de sitter för att justera passar för aktiv kurvan för hans rygg. Ryggstödet i en ergonomisk stol bör vanligtvis vara mellan 12 och 19 inches (30,48 och 48,26 cm) i bredd. Ibland ett ryggstöd är skild från sätet. I ett sådant fall är det bra att välja en som kan justeras i höjd och vinkel. När ryggstödet i en stol är en del av ett stycke arrangemang, det är en bra idé att välja en med ett ryggstöd som kan justeras framåt och bakåt.

Armstöden av en ergonomisk stol bör ändra och hålla sitter armar vilade bekvämt. De också bör göra det möjligt axlar att slappna av, med armbågar och nedre delen av armarna lätt vilade. Den valda stolen bör också att vridas lätt, så den sitter kan nå alla delar av sitt skrivbord utan onödiga stretching och filterdukar.

Många människor ger så stor vikt vid den reglerbara och stödet från en ergonomisk stol till att de glömmer bort betydelsen av materialet i sätet. Ventilerande tyg sits material är oftast bättre val än hårda eller plast val. För komfort, är det bäst att ge en bra mängd uppmärksamhet att välja en stol som har tillräcklig stoppning för att upprätthålla komfort, även efter längre perioder av sammanträdet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.