Vad är en Wood Skjutdörr?

En trä skjutdörr är en dörr som glider längs en bana och är av trä, vanligen ek, tall eller körsbär. Det är en av de vanligaste typerna av skjutdörrar, andra mycket populära typen som glas. I vissa fall, en trä skjutdörr är förnuftigare än att använda glas.

delar som behövs för ett trä garageport är mycket lika dem som används för alla skjutdörrar. Det är höljet, eller ram, som går längs omkretsen, oftast på sidorna och toppen. Två låtar håller dörren på plats och ge riktning för dörren. Dessa är placerade längst upp och längst ner. Dörren kommer även att innehålla en rad eller flera uppsättningar av valsar och oftast en spärr för att säkra dörren. Till skillnad från glasdörrarna som vanligtvis har en fast panel och glidande panel, kan trä dörrar endast ha glidande panelen.

Det är inte ovanligt att använda en trä skjutdörr som en skiljevägg mellan två rum, det är betydligt mindre vanligt än andra användningsområden, särskilt i nyare hem. De flesta entréer mellan rum, om det finns en dörr alls, använd en svängande dörr. Detta beror på enkel installation och spektrum av möjligheter. Dock betyder inte det att alternativ inte är tillgängliga för trä skjutdörrar. Det finns många mönster och modeller att välja bland, liksom anpassade längder.

Det vanligaste området för trä skjutdörr i ett hem kan vara i farstun av en garderob, om det finns tillräckligt med utrymme. Veden skjutdörr döljer garderoben, vilket sannolikt kommer att bli något fula och inte lämpar sig för en glasdörr. Dessutom kan svängdörrar vara något besvärliga att hantera omkring garderober, gör en skjutdörr ett bättre alternativ. Även om de huvudsakligen används som innerdörrar, har de också ett syfte som ytterdörrar också.

I vissa fall är trä skjutdörrar används som altandörrar. Även ett glas skjutdörr kan vara ett mer bättre val i denna inställning kan det finnas tillfällen då trä används för att skydda privatlivet, särskilt när posten område leder till ett sovrum eller badrum. Är dock altandörren ansökan inte den enda utomhusbruk för trä skjutdörrar.

I vissa fall kan ett garage använda en trä skjutdörr, även om denna funktion är också allt mindre vanligt eftersom de flesta garage använder numera ovanför dörrar. För äldre garage och bodar maskin, trä skjutdörr har använts i årtionden. Det är fortfarande ett gångbart alternativ även när den ursprungliga dörren kan behöva bytas ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.