Vad är en Propan tillsynsmyndigheten?

Propan tillsynsmyndigheter är anordningar som styr eller reglerar flödet av propan bränsle. Tillsynsmyndigheterna finns på alla apparater som använder propangas, såsom grill grill, camping värmare och till och med lampor som drivs med flytande propan. En propan regulator möjliggör enkel justering av mängden bränsle som används, vilket gör det enklare att förebygga olyckor eller andra frågor som uppstår vid användning av gasol.

Principen bakom en propan regulator är helt enkelt att kontrollera hur snabbt eller takt som propan passerar bränsleledningen. Ofta kan regulatorn manuellt, vilket gör det möjligt att helt stänga av bränsletillförseln när enheten inte används. Även om apparaten används, gör att tillsynsmyndighet det möjligt att anpassa flödet av flytande propan Så nog bränsle släpps ut för att slutföra uppgiften, men inte så mycket att det finns risk för att orsaka en explosion, brand eller någon annan olyckshändelse .

En av de mer vanliga program av propan tillsynsmyndigheten i hemmet har att göra med gården grill. När grillen är utrustat för propan bruk måste regulatorn öppnas så att det bränsle för att nå brännarna och ugnsutrymmet på grillen. Många modeller gör användningen av elektriska tändningar att tända den utströmmande bränslet. När lågan är tänd, är det möjligt att använda tillsynsmyndigheten att öka eller minska propan flödet och därmed kontrollera tillagningen.

Samma tanke gäller även med en camping värmare som fungerar med hjälp av propan. Värmaren är utrustad med en enkel propan regulator som kan vridas för att öppna bränsleledningen, vilket gör att en liten mängd av bränslet att fly. Precis som med grill plattor och ugn, kontrollerar tillsynsmyndigheten hur mycket propan som flyr gör det möjligt att tända lågan och sedan justera den för att skapa rätt mängd värme i kabinen, tält eller utomhus sovplats.

Även om grunderna i propan tillsynsmyndigheten har förblivit desamma under årtionden, några förbättringar har gjorts under åren. Många produkter som tillverkas idag använder sig av regulatorer som automatiskt kommer att avbryta flödet av bränsle i händelse av att enheten tippas över, eller om kanalen inte kan stängas med hjälp av manuella kontroller. Ytterligare skyddsåtgärder som dessa har gjort att användningen av propan bränsle för ett brett utbud av matlagning och uppvärmning alternativ mycket säkrare än under tidigare år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.