Vad är en Mosquito Magnet?

Det finns bokstavligen hundratals produkter på marknaden idag som hävdar att slå tillbaka, fälla, elektrifiera eller på annat sätt sända smittbärande myggorna. Många av dessa produkter eller repellerande kemiska, är marginell skydd, eller inget reellt skydd alls. En lovande typ av fällan, men kallas Mosquito Magnetreg, och det fungerar i första hand genom att imitera en av de bästa mygga magneter av dem alla, människor.

Forskarna tror myggor attraheras av koldioxid , vilket förklarar varför de kommer att söka upp människor som utvisa en hel del genom normal andning. Mosquito Magnet ® använder en tank med komprimerad propan och en katalysator för att generera koldioxid. En patenterad munstycke design sprider denna gas i ungefär samma koncentration som mänskliga andningen. En kemisk lockmedel finns också stora skillnader i koldioxidutsläpp. För att en mygga, luktar Mosquito Magnet ® precis som en stor varmblodig djur.

När mygga når källan till koldioxidutsläpp, ett kraftfullt vakuum drar den till en väntande myggnät, där det kommer så småningom torkar och upphör inom 24 timmar. De kommersiella Mosquito Magnet ® kan placeras vid kanten av en mygga-plågat område, förhoppningsvis presentera en mer tilltalande mål än människor som använder det utrymme för rekreation och matlagning.

Teoretiskt

, en hemmagjord mygga magnet kan tillverkas av material finns runt garaget, även om vissa av de delar som används på den kommersiella versionen kanske inte är lätt att kopiera. Små behållare av komprimerad propangas är inte svårt att få, men att hitta en lämplig katalysator kan omvandla propan till koldioxid kan skapa problem. Munstycket måste också justeras för att kopiera naturliga andning. Myggen är inte attraherad av högre koncentrationer av koldioxid, som skulle vara dödliga för de flesta levande ting.

Konfigurera en butik VAC att samla myggen skulle också vara möjligt, men kapseln måste innehålla ett lämpligt myggnät eller annan mekanism för att förhindra att myggen från att komma ut snart vakuum var avstängd. Allt kommer omkring, en företagsam gör-det-självare skulle förmodligen skapa ett fungerande alternativ, men den kommersiella Mosquito Magnet ® har redan löst många av de tekniska svårigheter han eller hon skulle utsättas för.

Det finns de experter som ifrågasätter effektiviteten av en mygga magnetsystem. En sådan enhet kan fälla ett par tusen vuxna myggor under en genomsnittlig natt, men det finns oftast hundratusentals andra myggor och flygande insekter att ta deras plats. Mosquito fällor som använder tilldragande faktiskt kan få in fler insekter till ett område än de kan eliminera. Om en sådan enhet som en Mosquito Magnet ® tillämpas skulle lämplig placering vara avgörande för maximal effektivitet.

Uppskattningsvis 10% av befolkningen kan övervägas mygga magneter. De lockar naturligtvis mycket mer myggor och andra flygande insekter som andra människor. Nu hoppas forskarna att genetiken spelar en roll i huruvida en viss person skulle vara en sann Mosquito Magnet. Andra faktorer såsom hudvårdsprodukter, deodoranter och parfym visas endast spela en liten roll i detta fenomen.

Mänskliga mygga magneter ofta utsöndrar en högre nivå av vissa kemikalier, såsom kolesterol och urinsyra. Kvinna myggor dras till dessa dofter, eftersom de signalerar en frisk och riklig blodtillförsel. Större vuxna release också mer koldioxid när de andas ut, vilket också gör dem mer attraktiva för myggor som söker de mest lovande mål. Gravida kvinnor är också mer sannolikt att bli mygga magneter, men forskarna är inte riktigt säker på varför. Förhöjda hormonnivåer kan vara mer av ett lockmedel för att myggor och andra flygande insekter.

Om någon påstår att han eller hon är en mygga magnet, det finns antagligen mer än ett korn av sanning till det. Sådana människor kan dra nytta av svettningar så lite som möjligt under externa evenemang och bär kemiska insektsmedel som innehåller DEET.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.