Vad är en Grandfather Clock?

En farfar Klockan har en urtavla, pendel och vikter inneslutna i en tunn, lång fristående trälåda. Den Moraklockan har också känd under namnen longcase klocka, höga fall klocka och golv klocka. William Clement, en engelsk urmakare utvecklad form longcase klockan i 1670. Namnet farfar klockan för ett högt fall klockan tros ha kommit från 1875 sången, min farfars klocka ,

av Henry Clay Work.

Den typiska farfar klockan är ca 6 fot (1,8 m) till 8 fot (2. 4 m) hög. Den trä del av den klocka som omsluter urtavlan kallas motorhuven, eller huva. Ofta har huven på en farfar klockan utarbeta ristningar såsom spindlar. Träslag som används för farfar klockor varierar, men ek och mahogny är de populäraste skogen för att göra antika farfar klockor.

En antik Moraklockan har vanligtvis en målad eller mässing ratten. Vissa antika farfar klockorna har en måne eller raketen motiv. En farfar klockan är ett slående klocka som den slår i tid varje timme eller delar av varje timme. Chimes ringer för att ange tiden. Endast ett fåtal antik farfar klockor gjordes med musikaliska klockor eller vass att ge dem en orgel-liknande ljud.

En farfar klockan kan ha en ringa månfas präglats av två månar målade på mätaren. En månfas ratten fungerar på samma sätt klockan händer. Minutvisaren rör sig ett varv per timme och timvisaren rör sig ett varv var 12 timmar. Månen fasen ratten rör sig i en revolution ungefär var 56 dagar som månens cykel är 28 dagar.

En antik golvuret oftast har antingen en åtta dagar eller en 30 timmars rörelse. De flesta farfar klockor med en åtta dagar rörlighet såret med en nyckel och har två slingrande hål. Den vikt som gör att klockan slå ligger på vänster på klockans framsida, medan den vikt som håller klockan rörliga och talande tiden är till höger om klockan främre. De vikter i en farfar klocka ger också energi för att klockan händer att vända.

30 timmars rörelse på vissa farfar klockor avslutas med en kedja eller ett rep och inte en nyckel som med ett åtta dagar rörelse . Den 30 timme rörelsen har just den betydelse som både driver Moraklockan och orsakar klockan att slå till. Vanligtvis är det 30 dagar olika kostnader golvuret mindre än 8 dagar typ.

Pendulum klockor som farfar klockan först användes i 1656 och var de första klockor att vara korrekt. Pendeln hjälper till att hålla klockorna igång korrekt. Christiaan Huygens, nederländsk astronom föreslog på 1600-talet som en pendel kan användas för att skapa en mer exakt klocka. En pendel i en farfar klocka, speciellt en mycket stor en, kan svänga en gång varannan sekund, samtidigt som pendeln på en väggklocka kan svänga varje sekund och pendeln på ett gökur kan svänga två gånger varje sekund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.