Vad är en Fuktighet Absorber?

Ingen gillar när kvardröjande fukt orsakar mögel, mögel eller uppmuntrar unken lukt. En fuktighet absorbator är en kemikalie, vanligtvis innesluten i ett paket eller hink, som kan placeras inomhus för att sänka luftfuktigheten. Det minskar vattenånga i luften genom att vrida en kristalliserad ämne till en flytande gel som permanent fällor vattenmolekyler. Många rum i ett hus, fordon, eller ett företag skulle dra nytta av det förbättrade fukt på grund av en luftfuktighet absorbator.

En fuktighet absorbatorn placeras i en fuktig eller fuktigt område kommer att förhindra mögel bildas på böcker, möbler, eller andra hushållsartiklar. Mögel kan vara skadliga för föremål, utan även farligt att människor som lider av allergier eller astma. Vissa platser är lämpliga för en luftfuktighet upptagarens i bilar, båtar, husbilar, under diskbänkar, soffor, eller i garderober, skåp, eller skåp. Även om ditt hem har en central avfuktare apparat, dessa slutna rum ofta inte har tillräckligt med luftcirkulation för att det skall vara effektivt.

De flesta typer av fukt absorbenter använda speciella kemiska granulat som är hygroskopiskt, vilket innebär att de lockar och absorbera vatten flytande i atmosfären. Dessa kristaller måste vara i en lämplig behållare som har porer som släpper in vatten, men kanaler för flytande gelen i en behållare så att den inte kan droppa ut. Vissa containrar liknar lådor med lock stansade full av hål och två fack inuti, en topp en till kristaller och en underdel för gel. De är ofta återanvändas genom att fylla dem med mer korn.

Andra typer av säckar eller påsar som kan hängas över garderoben stavar eller anslutit sig till väggar. Deras plast foder är genomsläppliga för att komma in fukt, men inte tillåter något att läcka ut. Vissa sorter, avsedda för garderober, är återanvändningsbara material som du kan torka ut i en varm ugn efter att de ändrar färg som en indikation på att de är fulla.

En fuktighet absorbator kommer inte bara att eliminera fukt, men oönskade gammal eller unken lukt. Leta efter en med en fräsch doft som orange, lavendel, eller jasmin. Det finns också icke-doftande sorter. Luftfuktigheten absorbator är helt giftfri, så det är säkert att använda i barns lek eller i närheten av husdjur "lådor kullen och matskålar. Vissa typer kan absorbera så mycket som tre gånger sin vikt i vatten. När alla kristallerna har förvandlats till gelén, kan den vätska kastas bort med ditt vanliga sopor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.