Vad är en Fancy Dress Party?

Du har blivit inbjuden till en maskeraddräkter parti men är osäker på vad man ska ha. Vad gör du? Damma av din smoking? Ta din cocktail klänning till kemtvätten? Låsa upp skåpet och ta ut diamanter? Inget av ovanstående. När man är inbjuden till en fancy klänning part, är en helt enkelt uppmanas att komma i dräkt.

"Fancy dress" är främst en brittisk sikt, även om de i hög samhället tenderar att använda den också. Det går tillbaka till den viktorianska eran. Innan dess var maskerad man i ropet. Eftersom party-goers var maskerade och dräkter, och därför anonym, hade de en tendens att agera på ett olämpligt sätt. Människor var mycket modigare än när de klädda i sina vardagliga kläder. För att motverka detta beteende, föll maskerad man omodernt med den sociala eliten. I stället blev man när kostymer krävdes men masker var inte en vogue. För att skilja dem från de skandalösa maskerad man, blev de vet lika parter "maskeraddräkter. "

maskeraddräkter man blev ganska populär för såväl privata som offentliga tillfällen. Drottning Victoria var ganska känd för sin förkärlek för maskeraddräkter och används för att kasta partier av detta slag ganska ofta. Om det fanns något att fira, det fanns en god chans att det skulle firas i kostym.

risque eller roliga kostymer ansågs olämpligt och dålig smak, så party-goers skulle klä sig i dräkter av historiska eller litterära betydelse. Shakespeare har visat sig vara ett populärt tema som var infödda dräkter från andra länder, även om vissa av dem skulle ses som politiskt inkorrekt under dessa dagar. Andra populära dräkter porträtteras säsonger, till exempel den populära "vinter", vilket innebar klä sig i en modern vit klänning prydd med eleganta tillbehör såsom glittrande "istappar. "Bonde klänningarna var också ganska på modet eftersom de ansågs vara" romantisk "och kanske lite sexigare än kostymer som omfattas klyvning, armar och ben.

Fancy Dress parterna har angett en viss moralisk standard. Män inte klär som kvinnor, kvinnor som inte klär sig som män och kroppsdelar inte fanns. Detta var, trots allt, var artig samhället och sådant beteende under dem.

Dessa dagar, "Fancy Dress" är bara en glorifierad term för en kostym parti och i stort sett allt går. De flesta maskeraddräkter parter hålls runt Halloween, men det är inte ovanligt att vara värd för en av dessa parter andra tider under året också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.