Vad är en Evaporated Cooler?

avdunstat kylaren är en eldrivna luftkylare som används för klimatkontroll i extremt torra områden. Ibland som en öken kylare eller ett träsk svalare, evaporativa kylare arbete motsatsen till den kylda luftkonditioneringsanläggningar som finns i fuktiga områden. Hellre än att ta bort fukt från luften, en avdunstat svalare faktiskt pumpar fukt i luften, vilket medför en signifikant svalkande effekt.

I torra områden i västra USA och andra låg luftfuktighet platser, förångad kylare kan vara en bekant syn. Desert kylare kan monteras ovanpå taket på en byggnad, eller monteras i en öppning i en vägg. En typ av avdunstat kylare erbjuder direkt tillgång till kontrollerna på framsidan av enheten. Andra är utformade för att pumpa kall luft genom uppvärmning, luftkonditionering och ventilation (HVAC) kanaler inom en byggnad, som ger en effektiv och diskret metod att kyla varm, torr luft. Kylda luftkonditionering eller varmluft, ligger oftare i fuktiga lokaler.

mekanik en indunstning kylare är ganska enkla. En fläkt blåser varm, utanför luften över en fuktig pad som roterar på en trumma, vilket skapar en kylande effekt. En bricka med vatten vid basen av trumman fuktar kudden. Vattnet ges via en tunn, flexibel slang som ansluts till en vattenkälla. Hela kylmaskin är inrymt i en metall med flera ventiler till friskluft.

vattenanvändning kan ibland vara en behandling i öknen. På en typisk sommardag, 3-15 gallon (från 11,3 till 56,8 liter) vatten kan utvisas genom en öken svalare. Köpeskillingen är ungefär lika med luftkonditioneringsanläggningar betygsatt att kyla ett liknande utrymme. En avdunstat kylaren tar upp ungefär dubbelt så stor som ett kylskåp luftkonditionering, utan bara använder ungefär en sjättedel av den el.

Vissa luftkonditioneringsanläggningar fungerar bäst när svalnat området är förseglad från utomhusluften så hårt som möjligt , men en försvann svalare kräver Windows att vara knäckt minst ett par inches (5,8 cm) för optimal klimatkontroll. Ett brott i det inre miljön gör att varm luft att strömma ut och ersättas av kall, fuktig luft. Eftersom luftfuktigheten stiger, kärret svalare blir mindre effektiv.

evaporativa kylare behöver löpande underhåll i säsongens klimat. När temperaturen dopp under fryspunkten, måste en avdunstat svalare spolas och täcks med en monterad duk draperi att skydda den. Under våren är det renoverade och kopplas in igen för en annan het säsong av avdunstat luftkonditionering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.