Vad är en Dial termometer?

En kopplingston termometer, också känd som en differens absorption lidar termometer, är en mekanisk anordning som använder en metall pekare på en cirkulär skala för att ange temperatur mätningar. Enheten har två huvudsakliga delar, metallen pekaren eller nål och en temperatursensor. Dessa sensorer kan vara bi-metall eller bimetallic, vätska eller gas fyllas eller ång-spänning-baserade.

En bimetall ringa termometer, även känd som en bimetalliska temperatur termometer, används teknik fjäder. Den avkänningsanordning består av två olika metaller svetsas eller binds ihop, t. ex. stål och koppar eller stål och mässing. En metall som låg värme känslighet, medan den andra metaller har hög värme känslighet. Den bimetall sensorn är fäst vid metall-pekaren eller nålen på framsidan av termometern. När temperaturen stiger, metaller reagerar annorlunda, vilket gör att metallband att krypa och flytta pekaren på temperaturskalan.

bimetall-tekniken har använts i termometrar i 200 år. Det går just nu i en mängd tillämpningar i hushållet inklusive termostater, termometrar vägg, grillar, brytare för elektrisk uppvärmning enheter och andra tillämpningar i hushållet. Denna typ är bäst för varmare temperaturer och vissa bimetall termometrar kan mäta upp till 500 grader Celsius (260 grader). Noggrannhet minskar med en bimetall uppringd termometer vid låga temperaturer, eftersom känsligheten för två metaller till låga temperaturer är mycket lika.

Flytande eller till vätska /gas baserad termometrar också tillämpar principen av expansion och kontraktion. När vätskan expanderar eller avtal till följd av temperaturförändringar, det resulterande trycket flyttar nålen på skalan. Kvicksilver, alkohol och eter är bland de flytande valmöjligheterna. En flytande eller gas-baserade ratten termometer är mer exakt vid lägre temperaturer än bimetall, och är vanligt förekommande i VVS-system, växter kyl-, kylbilar och foton utrustning.

Ett billigare val av ringa termometer är ång-spänning-baserad enhet. Denna typ av termometer är fylld med en permanent gas. En mängd olika vätskor används för att skapa gasen, och valet är baserat på temperaturområde önskade för termometern. Dessa ofta används i kyl-, torkugnar, kemisk behandling, solvärme och applikationer HVAC.

Argument för en uppringd termometer är oftast gjort av metall eller rostfritt stål, med ett glas eller plast kristaller täcker cirkulär ansikte. Temperatur kan mätas i Fahrenheit, Celsius eller båda. Vissa enheter, t. ex. kött termometrar, har en avkänning sond.

Det finns tusentals olika termometrar tillgängliga. En av de primära överväganden bör ansökan kraven. För industriella tillämpningar, kan stöthållfasthet och vibrationer tolerans är viktigt. Temperaturområdet och noggrannhet som skall krävas är också relevanta överväganden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.