Vad är en Contraflow Heater?

En contraflow värmare, också känd som en murad värmare, är en vedeldad spis tillverkad av täljsten, tegel, lera, kakel eller andra murverksmaterialet som använder luftflöde och massa att värma upp ett rum effektivt. Heta gaser från branden omdirigeras via en rad kanaler värmeväxling, i stället för direkt ventilering direkt utifrån genom en vanlig skorsten.

Inledningsvis, de gaser som börjar i övre förbränningsrummet, då är de guidade ner sedan ut åt sidan kanaler, uppvärmning stenarna på värmaren. Samtidigt värmer upp luften i rummet utanför värmaren upp och flyttar upp ytan av sten i en motstående riktning, som kallas contraflow. Detta nätverk av kanaler ger värmaren mer yta genom vilka att bestråla den högsta värme. En contraflow värmaren fortsätter normalt att utstråla värme i 12 till 24 timmar.

Fördelen med ett contraflow värmare är att de heta gaser som helt används i stället för att omedelbart slut. Veden förbränns helt i en mycket varm, relativt snabbt brinnande eld. Värmen hålls inne i värmaren, där den sakta ut till rummet hållas varm under en längre tid. Dessutom är det bränsle som förbränns renare, med låg kreosot uppbyggd och minimala utsläpp av rök och koloxid.

En annan bonus av contraflow värmaren att den relativa luftfuktigheten i rummet bibehålls. Designen är enkel, effektiv och praktisk, och inte förlita sig på fläktar, fläktar, brännare, eller pannor som kan försvåras av makt eller avbrott bränsle. Även en contraflow värmare kan vara dyrare initialt, kommer den att löna sig över tid.

En contraflow värmaren kan konstrueras med en rad olika ytskikt, material och konstruktioner. Täljsten är det mest populära materialet på grund av dess förmåga att behålla och utstrålar värme effektivt. Extra funktioner inkluderar baka ugnar eller kock-toppar, vilket gör detta hårt arbetande värmaren en mångsysslare. I Sverige är contraflow värmare installeras i nästan 90% av nya hem. Även om contraflow värmaren inte kan ha sett en utbredd användning i U. S. , den höga verkningsgraden och estetiska värden contraflow värmaren har varit mycket uppskattad i hela Europa och Asien i århundraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.