Vad är en Cantilever Umbrella?

En cantilever kan hänvisa till en struktur som stöds av endast ett slutet eller som verkar hänga utan särskilt mycket stöd. Det är en vanlig term i arkitektur och byggande. När det gäller cantilever paraply, termen innebär oftast en utanför paraply som används för skuggning som är ansluten till en enda fristående stolpe från ena sidan.

Den typiska cantilever paraply har en stabil bas och en stav eller stång som börjar kurvan något som når toppen. En del av staven vinklar över och är knuten till toppen av paraply i mitten. Ibland staven har en extra bit som höjer sig över de böjda bit och sedan ned mot det verket, vilket skapar en triangel form. Detta kan ge ökad stabilitet. Det finns många varianter, men de viktigaste komponenterna, stänger ökat från en bas och är förknippade med paraply centrum, brukar vistas.

De flesta av dessa paraplyer är tillräckligt stora för att skugga flera stolar eller ett litet bord. Många föredrar denna paraply stil för tabeller. Skuggade tabeller kan vara önskvärt, men många människor tycker inte om paraply tabeller eftersom paraply stången reser sig i mitten av bordet och tar upp bord utrymme. Med ett fristående cantilever paraply, kan stången placeras på sidan av bordet.

Dimensionering och utformningen av den utskjutande tak kan variera, de kan som pris. Område för storleken på paraply avsnittet är vanligtvis mellan 9-13 fot (2,74-3,96 m) i diameter, med en hel del paraplyer mäter ungefär 10 fot (3,05 m) över. Varianter i form för det övergripande avsnittet omfattar fyrkant, rund, sexkantig och åttkantiga former.

Det är allmänt noteras att dessa paraplyer är populära i hem med människor av en viss ekonomisk status. Det är sant att vissa utskjutande tak typer kan kosta en bra bit över $ 1. 000 amerikanska dollar (USD), men det finns andra som är mycket mer rimliga priser och kan köpas för omkring $ 100-200 USD. Det beror egentligen på var shoppare söka dessa paraplyer, och de är sannolikt att hitta bra erbjudanden om de söker på stora lådan butiker eller billig hem butiker förbättring.

Andra saker som kan variera i utformning också textilvaror. Några av dessa paraplyer är gjorda av material såsom linne, medan andra kan använda polyester tyger och är oftast billigare. Färger kan variera också, och tyger kan komma i samma färger, ränder eller olika mönster. Material för stavar kan ha skillnader. Metal är ofta att föredra, men trä eller plast skulle kunna göra upp åtminstone en del av det övergripande stolpen.

En sak som kan beröra vissa personer om utskjutande paraply är stabiliteten i basen. De flesta designer är tung nog att de inte ska falla över eller få blåses över i blåsigt väder. Vissa mönster har en bas som är fylld med flera liter vatten för att skapa ytterligare botten tyngden. Nackdelar med denna stil är bland annat att de kan vara svåra att flytta och vatten måste tappas vid slutet av säsongen för att flytta paraply till en lagringsplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.