Vad är en Axminster Carpet?

Axminster mattan är en typ av matta uppkallad efter Axminster, en stad i sydvästra England, som fortsätter att producera mattor i dag. Dessa mattor är tillverkade särskiljande av sina klara färger och de traditionellt tillverkade av ull. Trots att modern Axminsters är maskin-vävda, de ofta behåller en handgjord utseende, vilket gör dem populära för människor som vill utseendet och känslan av handgjorda mattor utan betydande kostnader. Vissa människor även knytas Axminster med kvalitet, eftersom den har ett känt namn i matta göra i århundraden.

Historien om Axminster mattan startade 1755, då Thomas Whitty öppnade ett bolag matta tillverkning i staden Axminster. Utvecklingen av mattan tillverkning i England under denna period har aktiverats med lagar som syftade till att främja lokalt producerade textilier, av oro för att utländska textilier dominerade marknaden. Dessa tidiga mattor var handgjorda, och de blev snabbt mycket populär bland de rika, flera bevarade 18. Århundrade exempel på Axminster mattor kan ses på displayen i dag.

Med tiden öppnat många imitatörer starta egna företag matta tillverkning och för en kort period var Axminster mattor inte ens tillverkas i sin hemstad. På 1930-talet mattan tillverkning i Axminster återuppstod, tack vare insatser av en brittisk man som hette Harry Dutfield. Dutfield moderniseras tillverkningsprocessen, utveckla matta vävstolar vilket skulle kunna skapa en rad olika mönster till en bråkdel av kostnaden för handgjorda mattor.

En typisk Axminster matta har en hård beläggning, ofta tillverkade av linne, med en mjuk ull högen. Mattorna är ibland framställs som skinnfällar eller fristående bitar, och i andra fall de är avsedda att fungera som område mattor eller löpare, med mönster som kan trimmas så att de passar i särskilda utrymmen. Det är potentiellt möjligt att beställa en egen Axminster matta som vävs i en viss storlek och /eller design, sådana mattor kan dekoreras med familj kammar och andra tematiska element.

Många matta leverans butiker säljer Axminster matta, eller kan beställa det för människor som vill det. Axminster Mattor, Ltd är också glad att skickas mattor eller lämnar information till nyfikna konsumenter. En Axminster mattan är definitivt ett alternativ att överväga om du söker en tålig, fläcktålig matta, men du kanske vill vara medveten om att "Axminster" är inte nödvändigtvis en skyddad sikt, så kvaliteten på en "Axminster mattan" kan variera .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.