Vad är dolomitisk kalksten?

dolomitisk kalksten är kalksten som har ersatts med 10-50 procent dolomit, och 50-90 procent kalcit. Under sin naturliga bildandet av dolomit blanketter i kalksten, men forskarna har inte kunnat identifiera eller förklara den exakta mekanismen som gör detta möjligt. Kalksten som naturligt former med mer än 10 procent, men mindre än 50 procent dolomit, anses dolomitisk kalksten. Det var en gång kallade magnesian kalksten i USA Geological Survey publikationer, men är nu känd som dolostone, dolomit rock, dolomit kalksten eller dolomitisk kalksten. Dolomit är ett mineral som innehåller stora mängder kalcium och magnesium, vilket gör den idealisk för användning av gödningsmedel för näringsämnen bristfällig jord.

Förutom att arbeta som gödningsmedel, är dolomitisk kalksten också användbart för jordar som är för sur eller har ett onormalt högt pH. Lägga dolostone i syfte att sänka markens pH-värde är känt som "kalkning. " Dolomit sten säljs som kalkning material vanligtvis innehåller minst 30 procent magnesium.

Det tar ungefär ett halvt kilo dolomitisk kalksten per 20 kvm (1. 85 kvadratmeter) i jord för att sänka pH-värdet. Sandy och väldränerad jord kan kräva ännu mindre, medan lerjordar ofta behöver mer. Det kan ta flera veckor innan en förändring av pH observerats, men det bör inte vara alltför tillämpas. För mycket dolomit i marken kan orsaka överskott magnesium, vilket kommer att förändra jordens struktur till skada.

dolomitisk kalksten har också använts i behållaren produktion av prydnadsväxter för att balansera pH-värdet i deras territorium, och fungera som en näringsmässig källa till magnesium och kalcium. Fem till tio pounds (2,27 till 4,54 kg) av ämnet i allmänhet till varje kubikmeter gården växtmedier, inklusive torv mossa och gran bark, och därefter till fabriken containrar. Ansökan kan omfatta pelletar eller fint sten dolomit, även om en undersökning som utfördes av Auburn University College jordbruksminister i USA har visat att marken versionen är mer effektivt för detta ändamål.

dolomitisk kalksten är naturligt förekommande, och bryts i samma områden som dolomit och kalksten individuellt. De stenar som inte används för jordbruk är ofta krossas ner och används som fyllmedel i tillverkning av trottoaren och betong. Dolomitisk kalkstenar finns i många olika ställen, bland annat Indiana och Mississippi i USA och många delar av Indien.

Till det yttre är dolomitisk kalksten något kristallin och finns i en mängd olika färger och texturer. Ren dolomit är vitt till ljust rosa färg, men dolomitisk kalksten får någon skugga från vitt till mörkgrått. I de flesta fall har det ett större urval av struktur än andra typer av kalksten, och är större i styrka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.