Vad är avhärdare Salt?

avhärdare salt är en produkt som avlägsnar joner från vatten som gör vattnet hårt. Hårt vatten avser vatten med över genomsnittet mineralinnehållet. Detta innebär oftast kalcium (Ca) och magnesium (Mg). Större mängder av löst kalcium och magnesium i vatten gör vattnet sämre förmåga att lösa upp andra lösta ämnen, t. ex. såpa. Hårt vatten kan också leda till igensatta rör på grund av ökad kalk bygg-ups. Lime kalkavlagringar-ups gör uppvärmning mindre effektiva och producerar mer slitage på rör och vatten beroende hushållsmaskiner, såsom diskmaskiner och maskiner tvätt.

Företag och hushåll mjuka vatten för att minska uppvärmningskostnader-och underhållskostnaderna för rörledningar och maskiner. En avhärdare salt är utformad för att extrahera positivt laddade joner, nämligen kalcium (Ca2 +) och magnesium (Mg 2 +), men mjukgörare används ibland för att avlägsna järn också. Till exempel om saltet natriumklorid, eller Na + Cl-, införs i hårt vatten kommer det salt sönder eller jonisera och lätt binda med negativt laddade joner. Detta kommer att lämna fria natriumjoner (Na +) eller natriumbikarbonat i vattnet medan kloridjoner (Cl-) skulle binda med det positiva magnesium och kalcium joner för att producera CaCl 2 och MgCl 2 . Mängden upplöst kalcium-och magnesiumjoner är alltså minskat, medan den natriumjonen innehållet stiger.

Det finns tre typer av avhärdare salt i allmänt bruk: bergsalt, avdunstat salt och sol salt. Rock salt är en naturligt förekommande salt finns som ett mineral i underjordiska saltavlagringar. Stensalt är mestadels natriumklorid, men har små mängder kalciumsulfat också. Avdunstat salt finns också i underjordiska saltavlagringar, även i löst form. Vattnet är då förångas från salt, lämnar nästan 100 klorid procent natrium. Solar salt erhålls genom havsvatten avdunstning och innehåller cirka 85 klorid procent natrium.

Rock salt är det billigaste av de tre salter avhärdare på marknaden, men eftersom den har en högre olöslig sammansättning behöver mjukmedel reservoaren mer frekvent rengöring. Solar salt, men bättre än stensalt, har mer olösliga komponenter än avdunstat salt och kräver mer reservoar rengöring. Om vattnet är hårdare och kräver mer salt användning, förångad salt rekommenderas. Även om det inte skadligt att blanda dessa salter är det bättre att använda en typ av salt på en tid för att undvika igensättning.

salt Behållaren ska kontrolleras varje månad för att säkerställa att avhärdare salt nivån ligger på åtminstone halvfullt. Man ska inte förvänta sig att se omedelbar mjukgörande resultat efter tillsats av salt mjukgörare, för salter ta tid att lösa. Köpare bör vara försiktig när man köper en avhärdare som salt är frätande och kan bryta ner ledningar över tiden. Dessutom kan salt-avhärdat vatten inte är lämpliga för spädbarn grund av den höga natriumhalten.

Generellt fann natrium i vatten efter användning av avhärdare inte förekommer i tillräckligt höga koncentrationer göra några hälsoproblem, men om en person är på en låg natriumdiet eller av annan anledning vill minska natriumintaget, det finns andra alternativ. Filter kan ställas in att ta bort saltet, men det är oftast mycket kostsamt, så de brukar vara installerade just dricka kranar. Natriumklorid salt kan även ersättas med kaliumklorid salt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.