Vad är aluminiumfönster?

aluminiumfönster fönster där höljet, eller ram, är tillverkat av aluminium istället för trä, vinyl eller något annat material. De är bland de mest populära typer av fönster, särskilt för kommersiella och industriella byggnader. Även aluminium fönster erbjuder ett antal fördelar, de har också ett antal nackdelar. De kan eller inte kan vara det bästa valet, beroende på situationen.

aluminiumfönster var en av de första typer av material som används i skapandet av fönster, utom trä, särskilt i hemmiljöer. Men andra material följa med som uppfattas vara bättre val för en eller annan anledning. Men aluminium fönster är fortfarande allmänt använd.

aluminiumfönster kan vara fönster val vid utformningen av en byggnad där stora fönster kommer att ha ett centralt inslag i utseende. Hus, och till och med skyskrapor, kan använda sig av aluminium fönster i dessa tillämpningar. Resultatet är ofta en fantastisk bild-fönstret ser som kan verka som om en sida eller flera sidor av strukturen består nästan helt av glas. Detta är ett av kännetecknen för tarmar aluminium fönster.

Fördelarna med aluminium fönster är många. De har ett bra förhållande när man jämför styrka kontra vikt. Detta gör att aluminium fönster för att formas till ett antal anpassade modeller, som är till stor hjälp för dem som har särskilda behov eller försöker uppnå en särskild titt i byggnadskonstruktion. Även de är bra på att stå emot fukt.

De har även andra funktionella fördelar. Aluminiumfönster begränsa bullret bättre än de flesta fönstertyper och därför används ofta i skolor. Vidare är de ekonomiska. Detta gäller inte bara det första förvärvet kostnader utan även kostnader för underhåll i framtiden. Aluminiumfönster behöver mycket lite underhåll för att bibehålla bästa prestanda.

Samtidigt som dessa kan vara bra förmåner och uppmuntra många människor att välja aluminium fönster, finns det vissa nackdelar också. Aluminiumfönster gör inte lika bra för jobb skydd mot värme eller kyla, beroende på vädret utanför. Därför kan andra typer av fönster bli mer energieffektiva.

Det finns dock tekniska faktorer som kan läggas till en aluminium fönster som kommer att hjälpa den att uppnå bättre prestanda. Lägga till en remsa av skum eller vinyl att separera in-och utsidan av ramen, till exempel, kan bidra till bättre energiprestanda. Dessa kallas termiskt-förbättrad aluminium fönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.