Vad är Spray-On isolering?

Spray-på isolering är en typ av isolerande agent som kan sprutas direkt på en yta, på ett sätt ungefär som sprutar på färg. Isoleringen börjar normalt att expandera eftersom den innehåller, vilket gör det möjligt att skapa ett robust skikt av isolering som är upp till tre eller fyra inches tjock. Eftersom denna typ av isolering kan användas för att utsättas rock balkar och byggnader med öppna takbjälkar, är produkten finns i en mängd olika färger och texturer.

Liksom med andra typer av isolering, spray-on sort tjänar flera användbara syften. Utnyttja denna produkt för att isolera områden såsom vindar med bjälkar och sparrar eller öppna tak i produktionsanläggningar bidrar till att öka effektiviteten i klimatkontroll inom loppet. Termiska egenskaper och spray-on isolering liknar de förmåner som tillhandahålls av vägg och golv isolering och göra det mycket lättare att värma och kyla rum oberoende av utomhustemperaturen.

Tillsammans med den termiska fördelarna med spray-on isolering, kan produkten också bidra till att minimera brus i rymden. Detta kan innefatta en begränsning av ekande effekt i öppna ytor samt gör det möjligt att rock väggar och minska överföringen av ljud från ett rum till ett annat. Eftersom spray-on isolering finns i olika färger och strukturer, är det relativt enkelt att välja en produkt som kommer att minska buller samtidigt som du arbetar bra med den allmänna inredning av utrymmet.

På av egenskaperna hos spray-on isolering som bidrar med värme och kyla kontroll samt brusreducering är förmågan att fylla i små luckor och sprickor i den allmänna arkitekturen av utrymmet. Eftersom produkten kommer att expandera som den torkar och fäster på ytan, kan denna isolering typ inympas i små utrymmen och effektivt försegla dem innan torkning. Som ett resultat finns det färre öppningar för uteluft att invadera rummet, och även färre sprickor och springor som skulle ge ljud till övergå i det fria utrymmet. Således spray-on isolering bidrar till att göra utrymmet mer energieffektiva och samtidigt minimera buller.

Det är möjligt att köpa spray-on isolering på många hemma butiker samt många industri-butiker utbudet. Spray utrustning som liknar en färg pistol används normalt för att tillämpa produkten i jämna drag. Som med alla typer av isolering produkt är det viktigt att läsa tillverkarens instruktioner noga innan du använder spray-on isolering. Dessutom är det oftast rekommenderas att bära andningsmask, någon typ av ögonskydd och skyddskläder medan utrymmet är isolerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.