Vad är Smidesjärn Fence?

När du väljer ett staket för att omringa sin egendom, husägare ofta överväga olika alternativ, beroende på utseende, pris, skyddet och enkelt underhåll. En av de mest ikoniska och historiska staket som fortfarande finns kvar är smide staket. Ordet "bearbetade" är en ålderdomlig version av ordet fungerade ". " Smidesjärn härstammar detta namn från hur det skapades århundraden sedan, genom att upprepade gånger formad med en smedens hammare. True smide är en metall som skapats genom att blanda järn med sin bearbetning biprodukt, slagg, men eftersom detta har vissa nackdelar, mest smide staket på marknaden idag inte är smidesjärn i ordets egentliga mening, men är i själva verket kolstål.

Trots att kolstål som liknar smide är billigare, enklare att massa-tillverkning och lättillgänglig, inte sant smide har sina fördelar. Eftersom det är en metall som kräver mycket höga temperaturer för att göra det formbart att arbeta med, smide staket är mycket tolerant mot alla typer av ogynnsamma förhållanden och kan stå emot alla typer av väder och misshandel. Smidesjärn strukturer har överlevt i många år med lite eller inget underhåll med mycket få tecken på korrosion, däribland Iron Pillar of India, som påstods vara över 1. 600 år gammal, och Eiffeltornet i Frankrike. Smide staket var en vanlig fast punkt i den Viktorianska eran hem, och är som sådan ofta värderas som ett antikt.

Smidesjärn stängsel är ofta eftersträvas i husägare som bor i utsedda historiska distrikt, som önskar att byta ut eller renovera ett befintligt staket, eller lägga till ett staket av säkerhetsskäl eller säkerhetsskäl. Smidesjärn produceras i ett av flera sätt: Puddling, bloomery eller Aston processen. Bloomery kräver användning av kol för att värma och forma smidesjärn, medan puddling innebär smältning och omforma den råa komponenter. Aston process, som skapades 1925 av James Aston, är en mer komplicerad process där både värme och frysning av komponenter för smide. Kommersiell tillverkning av smide staket upphörde i slutet av 1960, även om mindre specialitet företag kvarstår.

Så här skapar smidesjärn stängsel är järn gjutna eller arbetat i utsmyckade och dekorativa former, liksom den utilitaristiska barer behövs för att skapa stängsel. Verken är elden sedan svetsas samman av en hantverkare, och installeras av en kompetent yrkesman. Smidesjärn stängsel kan också repareras genom brand svetsning nyare komponenter till äldre. Brand svetsning, användning av höga temperaturer i en smedja, är en annan process än elektrisk svetsning och lämnar väldigt lite bevis för att bitarna var bundna. Ett sätt för en potentiell köpare av smide staket för att bestämma dess äkthet är att kontrollera om en synlig elektriska svets punkt. Om det finns en sådan plats, är chanserna goda att pjäsen inte är, faktiskt, smide, men kolstål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.