Vad är Rustik Gate Gångjärn?

Rustik gate gångjärn erbjuds av företag som specialiserar sig tid hårdvara och ser ut som om de hade gjorts av en smedens hammare, hand smidda under perioder då skickliga hantverkare visade sig kvaliteten varor eller konsekvenserna skulle kunna bli fel ände av en Old World svärd eller gräns pistol. Mönster vanligtvis delas in i ett av tre grundläggande perioder: Medeltida, Colonial eller Old West.

Även om det kanske inte verkar parentes har förändrats så mycket, en blick på en rustik grind gångjärn berättar en annan historia. Dessa vackra, tunga järn, hållbar maskinvaror titta handgjorda eftersom de, samtidigt som varje bit replikat utsmyckade mönster från förr. Rustik gate gångjärn är inte bara funktionella och hållbara men också lägga till atmosfären till någon struktur.

Old West gångjärnsbeslag är ett bra komplement till grindar, lador, corrals eller platser som du vill ha en smak av det gamla väst. Den tunga hakparentesen med fat knogen ansluter till en lång fet "bandet" hamras platt till en förträngning slut. Kanterna kan vara rak eller svängd i olika utföranden med en rundad slut, en pilspets eller en böna spets. Bean tips är hamrad platta och smidda med ett hål för att säkerställa. Det finns gott om mindre fjäril, rumpa, eller horn gångjärn också.

Mycket Colonial hårdvara görs i England och importeras till USA. Thumb spärrar, stöddig torget bult lås och ring-och-Cott lås förvandla vilken gate till ett stycke historia.

Några exempel på medeltida mönster finns stora "högaffel" eller "spira" gångjärnsbeslag, utsmyckade "C "-formad båge gångjärn med en" pil "som sträcker sig genom mitten, eller back-to-back ormar sällskap av en center knoge. På den enklare sidan stöddig utilitaristiska L-gångjärn ram botten och övre hörnen av en grind med angränsande hamrade fäste.

Som ett alternativ till traditionella skruvar kan rustika porten gångjärn säkras med smidda spik spik med svart-järn finish. Dessa spikar ger en verkligt autentisk pricken, och har pyramid, kvadratiska eller stora rundade ribbad huvuden.

De flesta rustika porten gångjärn är gjorda av järn, men de kan också göras av mässing, brons, tenn, stål eller andra material. Många är färdiga medan andra har oxiderade lacker för att lägga till ett år eller slitna utseende.

Om du gillar tanken på rustika porten gångjärn men egentligen inte behöver funktionaliteten finns "dummy" gångjärn tillgängliga. Mustasch, horn eller gångjärnsbeslag är bara några exempel på hårdvara utformad med samma kvalitet och äkthet som fungerar gångjärn.

Rustik gate gångjärn lägga till en rik, helt unik smak på sådan egendom, men De är handgjorda och därför inte är billig. Men varje gång du blick förbi här maskinvaran eller nå ut en hand för att glida tillbaka en bult eller hiss en spärr, kommer du utan tvekan att uppskatta utförande och stämningen igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.