Vad är Natural Cork Flooring?

Som namnet antyder, naturkork golv använder kork trä som ytmaterial för golv. Även om många människor kan tänka kork som ljust till mörkt beige produkt från vilken vin korkar görs, kan golvet göras i många olika färger. Vissa tycker att det finns många fördelar med att använda naturkork golv också.

I de flesta fall är naturlig kork golv används i utrymmen där det är klokt att ha vattentäta golv. Detta gör materialet mycket populära för kök, badrum och matsalar. Dessutom, på grund av de höga kostnaderna för materialet, använda materialet för golv i dessa platser är ofta att föredra eftersom they är mindre områden i hemmet. Installera en naturlig kork golv över en större yta kan bli mycket kostsamma.

Naturkork golv är också mycket populärt vid utformningen av en grön byggnad. Det anses vara en förnybar resurs eftersom eken som ger korken inte skära ner. Snarare är den kork som klipps av barken endast en gång per årtionde. Detta innebär inte permanent skadar trädet, som kan producera ett tiotal skördar under trädets liv. Därför är det ett alternativ som många kan tänka på när man tittar på material för grön levande.

Naturkork golv kan också lägga till några av de funktionella fördelarna med en hem. Till exempel kan den användas i stället för matta, eftersom den kan dämpa ljud. Detta är inte en egenskap hos hårda trägolv. Cork är porös nog för att absorbera ljud, men inte tillåter fukt att tränga sig igenom mycket lätt.

Cork kan vara så mångsidig som kakel, när det gäller färg är berörda. Medan många människor väljer artificiella färger, vissa föredrar deras naturliga kork golv för att återspegla arv av materialet, och således beslutar att bo med den ursprungliga färgen. Den naturliga färgämnen vanligtvis inte vara enhetlig, utan snarare olika nyanser av beige, brun, brun och kanske en liten svart.

Utöver dessa fördelar väljer många kork för komfort skäl. Det kan ge viss isolering mot kallare temperaturer rinner genom från marken och grund nedan. Vidare har naturkork golv luftfickor i det som kommer att hjälpa mildra effekterna av att gå på den. Även om många kanske orolig att detta är ett tecken på svaghet, och ifrågasätta dess hållbarhet, det är helt enkelt vilken typ av golv. Cork anses hållbar nog att användas i de högtrafikerade områden i många offentliga lokaler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.