Vad är Mullioned Windows?

Mullioned fönster är fönster som är indelade i angränsande rutor med hjälp av utföras i skivor, som är vertikala element används för att bryta upp ett utrymme. Utföras i skivor sker speciellt gotisk design, och några mycket fina exempel på mullioned dörrar och fönster kan ses i gotiska katedraler och hem. Många associerar mullioned fönster med romantiska romaner, som folk verkar spendera mycket tid lutade in i eller titta ut genom mullioned fönster i denna typ av litteratur, ofta med fladdrande klänningar också.

Ursprungligen var utföras i skivor strukturella faktorer som bidrog till att bära upp vikten av att bygga runt dem, förutom att bryta upp ett fönster i flera glasrutor, vilket gjorde det billigare att installera. Glas brukade vara ett mycket dyrt byggnadsmaterial och användningen av stora glasskivor var ovanligt eftersom den största glasskivorna gjordes för att skapa speglar. Dessutom har konstruktionsmetoder inte alltid möjligt för ett stort som inte stöds öppning i en byggnad, gör enorma glasfönstren omöjligt och dyrt.

Modern mullioned fönstren kan använda nonstructural utföras i skivor tillverkade av olika material, men sten är det klassiska valet. Trä, metall och gips kan alla användas för att skapa utföras i skivor, som också kan göras dekorativ med fantasifull målning eller snidning. Om ett fönster är uppdelat horisontellt och vertikalt, dessa horisontella delare kallas transoms.

Det är inte ovanligt att se blyinfattade installeras i Mullion fönster. Större mullioned fönster kan användas för att illustrera en kort berättelse eller allegori, särskilt i kyrkoarkitektur. I denna mening, fönstren är mer dekorativ än funktionell, eftersom de blyinfattade skymmer ljusflödet in i byggnaden. Den Mullion konstruktion kan också användas på dörrar och sten utföras i skivor ibland installeras utan glas för att ventilera ett utrymme som en kringbyggd gård, samtidigt som man skapar en känsla av säkerhet och sekretess.

Det är viktigt att skilja mellan mullioned fönster och fönster som är indelade i ett rutnät med rutor av muntins, ibland kallade spröjsar. Mullioned fönster har ofta ovanliga former, och de är ofta välvda längst upp. Inrutade fönster är kvadratiska eller rektangulära, och nätet är regelbunden, med jämnt fördelade glasrutor uppdelat i ett rutnät, snarare än stora block av glas dividerat utföras i skivor eller transoms. Detta rutnät design är vanligt förekommande i skärp fönster, populära funktioner i västra arkitektur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.