Vad är Citronella ljus?

Citronella ljus är ljus som blandas med eterisk olja från citronella, en gräs ursprungligen från Asien. Citronella olja är tänkt att vara ett effektivt naturligt insektsmedel, med citronella ljus klassiskt används för att hålla insekter som myggor borta från däck, campingplatser och andra utomhusaktiviteter platser. Personer som överväger citronella ljus kanske vill vara medvetna om att de endast omkring 45% effektiv, enligt studier som utförts vid universitetet i Ontario, så de bör kombineras med en annan motbjudande metod för fullt skydd från oönskade insekter besökare.

olja av citronella gräset har en stark Lemony doft, förklarar namnet och en ljust gul till brun färg. Förutom att användas i ljus, är citronella används även i krämer och andra material som kan appliceras lokalt, tillsammans med facklor för att täcka ett stort område. När du använder citronella lokalt, bör människor vara medvetna om att små barn ofta får hudreaktioner till citronella, och vissa vuxna kan utveckla klåda, utslag eller nässelutslag om de kommer i kontakt med citronellaolja.

Det är möjligt att hitta citronella pelare, vaxljus, och en mängd andra former, tillsammans med specialitet ljus som kan flyta i en pool eller vara inneslutna i behållare för att minska risken för brand. Citronella ljus är oftast gul till färgen, dels på grund av citronella är naturligt gul och eftersom många företag färga sina ljus, och de har en stark citrus-liknande lukt. När ljusen brinner, de släpper citronellaolja ger en avskräckande för kvarter insekter.

För Citronella ljus skall vara effektiv är det oftast nödvändigt att använda en hel del av dem att omringa ett område. Ett enda ljus vid ett bord kan vara nog för att hålla insekter borta från gästerna, men många föredrar att ringa ett område med citronella ljus så att människor kan röra sig fritt inom intervallet ljusen. Ju längre isär ljus är, desto mer sannolikt insekter är att slinka igenom, och ytterligare gäster herrelösa från ljus, desto mindre kommer att skyddas.

Vid köp av citronella ljus, kan du fundera på hur de ska användas. Pelare tenderar att vara väl lämpad för camping, eftersom de är robusta, stabil och kompakt. Vaxljus kan se mer elegant, men de brinner ut snabbare och de är mer benägna att falla över. För brandsäkerhet, medföljande citronella ljus är mycket användbara, men dessa ljus kan inte ge lika mycket utrymme som utsätts ljus. Som en brand-säkert alternativ till citronella ljus, kan du hälla citronella olja i en eterisk olja diffusor och placera diffusorn i en strategisk plats utomhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.