Vad är Akryl Latex täta?

Akryl latex täta är en av flera typer av täta används för att täta luckor mellan byggmaterial. Det är vattenlösligt vått, och kan målas över. Det är också billigt och en fungerar som ett bra allmänt ändamål täta. Till skillnad från silikon täta, är akryl latex täta enkla att tillämpa och att ta bort när den behöver bytas ut.

Sammansättningen av akryl latex täta omfattar polymerer av akryl, vatten, latex och spackel. Denna speciella blandning av ingredienser obligationer mycket väl för vårdslös eller porösa material så som masonit, trä, gips och gips. Det är inte väl lämpade att fylla stora sprickor, men perfekt för små luckor i saker som trä trim. Denna typ av täta kurer, eller torkar, eftersom vattnet i det förångas. Den har en lätt lukt tills det härdar, vilket inte är lika stark som den skarpa lukten av ättika som silikon täta avger eftersom det torkar.

Vissa typer av akryl latex täta innehåller silikon, eller åtminstone små mängder av den. Detta är främst ett försök från tillverkaren att kombinera några av de kvaliteter av silikon täta med de akryl latex täta. Det fungerar på ett sätt, men dessa caulks också har en hög filler innehåll som tenderar att förringa deras samlade resultat.

Akryl latex täta passar bäst för användning inomhus på grund av dess låga tolerans för direkt solljus och extrema temperaturer. Eftersom det inte innehåller oljor, akryl latex täta kan målas över, vilket fått vissa att kalla det målarens täta . Det finns faktiskt en mängd olika caulks som passar nästan alla behov. Det finns även caulks som liknar tegel murbruk, betong och blacktop. För dessa ansökningar, en typ av skum som kallas bottningslisten kan instoppad i den spricka för stabilitet och att ta plats, innan täta tillämpas.

TÄTA har använts i många decennier, men det var inte förrän på 1960-talet som akryl latex täta började dyka upp. Detta beror delvis på att latex måste härledas kemiskt, och processer som dessa endast har fulländades i den relativt nyligen. Nyare kemiska processer har också lett till skapandet av kemiska blandningar med intressanta egenskaper. Vissa specialitet caulks är tillgängliga som är anpassade för användning i kalla, fuktiga ytor samt ytor som expanderar och kontrakt med extrema temperaturer, såsom aluminium hängrännor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.