Hur ställer jag in en formell tabell?

Ställa en formell Tabellen är inte så svårt som det ser ut. Visst, det finns många komponenter att införa, men allt är inställd för enkelhetens skull. Om du planerar en formell middag, men är inte säker på hur man duka, kanske de här tipsen kan hjälpa till.

Tabell Sänglinne: Om du ska ställa en formell bord, bara en linne duk kommer att göra. En vit duk är att föredra men inte obligatoriska. Den enda regeln är att säkerställa linne mönster och porslin inte krockar.

Laddare: Laddare eller tallrikar skall placeras på bordet först. Laddare är dekorativa element som är placerade under plattorna för att lägga till färg eller struktur på tabellen. Varje platta bör fastställa i mitten av kuvert och varje kuvert bör fastställas ekvidistanta. Resten av komponenter som används för att ställa en formell tabell kommer att fastställas med tallrik i åtanke. Om en laddare används, skålar soppa och melon kommer att ligga på topp. Laddaren kommer i allmänhet att tas bort strax före huvudrätten.

Servetter: linneservetter ska vikas elegant och placeras i mitten av tallrik.

Silver: Silver är att placeras i den ordning de används. Med andra ord kommer fiket starta i slutet och arbeta sig i. Den första kursen kommer att använda bestick längst bort från tallrik, medan den sista kursen kommer att använda silver närmast. Placera alla bestick en tum från bordets kant.

  • Knivar: Ställ knivar på bordet till höger om middagstallrik. Tekniskt sett ska man använda endast en kniv om man skär kött, men upp till tre knivar kan placeras på bordet, för användning. Blad bör bemöta inne, mot dukningen.

  • Forks: Gafflarna skall fastställas till vänster om den tallrik för användning. I de flesta fall finns det tre: en vardera för skaldjur, huvudrätten och sallad. När du äter formellt är sallader serveras vanligtvis vid slutet av måltiden.

  • Skedar: Skedar finns till höger om knivarna i den ordning de används. Om det finns en melon Detta kommer naturligtvis att sked vara närmast plattan med soppsked på slutet. Om det finns en matsked, kommer detta att anges ovan plattan. Kaffe skedar fastställs på fatet när det är dags för dessert.

Glasögon: Glasögon har satts över plattan till höger i den ordning de används. Från vänster till höger: Vatten glas, rött vin glas, vitt vin glas champagne flöjt.

Dessert: Dessert tallrikar och koppar kaffe kommer att anges efter middagen. Om en gaffel ska användas med efterrätt, kommer det att släppas ut på dessert tallrik. En matsked borde har redan satts över tallrik. Kaffe skedar kommer att serveras på fat. Kaffe muggar används inte till en formell middag.

Ovan är de grundläggande komponenterna används för att ställa en formell tabell. Observera att alla objekt är placerade i ordning efter användning. Även om det kan se förvirrande, en bra tumregel är att ställa bestick och glas av kurs och arbeta dig i. Efter det, det enda som återstår att göra är att njuta av din måltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.