Hur rengör jag en diskmaskin?

Diskmaskiner behöver rengöras precis som någon annan apparat i hemmet. Matrester, fett och tvålrester klumpa ihop sig och samla i diskmaskinen längs hörnen och i områden runt dörren. Över tid kan denna ackumulering göra diskmaskinen verkar smutsig och avger dålig lukt. För att säkerställa att rätter rengörs effektivt är det viktigt att se till att diskmaskinen är gnistrande ren också. Riktigt ren en diskmaskin och det kommer att skydda hälsan hos den som äter eller dricker ur skålarna rensade i detta kök apparaten.

För att rengöra en diskmaskin, använd en gammal tandborste doppad i varmt vatten och tvål. Använd tandborste för att skrubba sprickor och gummitätningen runt diskmaskinen dörren. Om en starkare rengöringsmedel behövs, använd en affären kök cleanser att bli av med smuts och tuffa fläckar. En svamp indränkt i varmt, kan tvålvatten hjälp att bli av med den smuts som skakades loss från tandborste.

Sedan tar du bort den nedre hyllan att kontrollera att inga skräp blockerar avloppet. Eftersom de flesta människor inte riktigt skrapa disken innan den placeras i diskmaskinen, det är inte ovanligt att hitta ben eller matrester runt avloppet området.

Efter kontroll av avlopp, få en maskindisk kopp och fyll den med vinäger. Placera kopp på diskmaskinens övre korgen. Använd den varmaste vatten tillgängligt och köra diskmaskinen genom en cykel. Den kopp ättika bör vara den enda punkten i maskinen just nu. Om det inte ättika tillgänglig, bakpulver är ett annat effektivt renare. Bred en kopp bakpulver runt botten av diskmaskinen och låt den gå igenom en kort cykel med de hetaste vatten tillgängligt. Den bakpulver kommer att lysa upp diskmaskinen och ta bort eventuella fläckar. Använda bakpulver och ättika är ett utmärkt medel att rengöra en diskmaskin.

Diskmaskiner kan vara en fristad för mögel, så det är viktigt att eliminera den. Om en person misstänker att hans diskmaskin hyser mögel, bör han fylla en kopp med blekmedel. Placera koppen inuti den övre korgen i diskmaskinen och köra det genom cykeln med den hetaste inställningen. Det blekmedel dödar mögel. För extra städning makt, köra diskmaskinen med både ättika och lut. Dessa två punkter kommer rengöra en diskmaskin, utrota alla ohälsosamma organismer och missfärgningar som kan orsaka att försämras.

Diskmaskinen är en av de hårdast arbetande apparater i hemmet. Den används ofta på daglig basis, och därför bör rengöras regelbundet. Eftersom diskmaskinen kan vara en grogrund för mögel och bakterier, det är absolut nödvändigt att folk vidta nödvändiga åtgärder för att hålla den gnistrande ren. Rengör en diskmaskin på ett korrekt sätt och medlemmar i hushållet kan ladda rätter i apparaten utan rädsla för att disk och bestick inte kommer att rengöras ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.