Hur kan jag bli av med Getingarna?

Getingar är inte nödvändigtvis en dålig sak. Några av dem äter andra irriterande insekter, som myggor och flugor. Som sådana är de en nödvändig del av ekologin. Dessutom så kallade solitära getingar "inte kommer att bry dig om du inte besvära dem. Det är den hårda territoriell instinkt "sociala getingar" som den skallige i ansiktet bålgeting och Geting som kan göra dem farliga. Ett getingstick är bara en smärtsam retning, om du inte råkar ha en allergisk reaktion mot giftet de injicerar. Flera svider kan vara dödlig.

Med detta i åtanke kan det vara bäst i vissa fall att anlita en professionell för att befria er från kommunala getingar. Men om du inte råd med det, eller känner sig säker som en geting fighter, det finns några någorlunda säkert sätt att bli av med stickande insekter.

Det första steget kan vara att ta bort saker i din omgivning som lockar getingar. Till exempel, alltid hålla soptunnorna omfattas i varmt väder. Ta bort ruttnande frukt under fruktträd.

Nästa, hitta boet. Ofta kan du titta på insekter återvänder till sina hem strax före skymningen. Bald Bålgetingar och de flesta andra sociala getingar i allmänhet häckar i högre platser, medan Yellowjackets väljer ofta bon i marken. Om din gräsmatta har blivit lång, se till att det inte finns någon möjlighet att klippa över en gul jacka bo när du kommer runt att skära-resultaten är omedelbara och obehagliga.

Den bästa tiden att attackera ett bo med bug spray-gå till den järnaffär och välja ett specifikt för getingar-är på natten, när alla getingar är hemma. Eftersom alla är hemma, men du inte vill stå i närheten av boet innan du öppnar eld.

Det är definitivt inte rekommenderas för att slå ner en antenn boet innan getingar har varit dämpad. De kommer att vara snabbare till anfall än du är på reträtt. Och till skillnad från bin, getingar kan sticka upprepade gånger.

Om du inte känner dig bekväm att göra ett frontalangrepp på ett bo, det finns kommersiella geting fällor finns. Det är lätt att göra en av en gammal läsk flaska dock-avbröt den översta tredjedelen och sätta in den med munstycket nedåt. Lägg sedan läsk, öl eller koncentrerad juice i botten, tillräckligt djup för att dränka flera insekter. De getingar kommer lätt sjunka genom munstycket, men sedan blir förvirrad och inte kan flyga ut. Så småningom kommer de att tröttna och drunkna.

Även en enkel öl kan en tredje hela, kan vara en geting fälla om hängde utanför. Problemet med fällor är att de eliminerar getingar ett par åt gången. För att verkligen eliminera problemet snabbt, är det bäst att eliminera boet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.