Hur jag Plant en lönn?

Plantering en lönn kan vara komplicerad då plätering andra typer av träd, men det kan ge dig år av glädje och skugga. Som med alla andra träd, plantera en lönn kan hjälpa planeten och berika det lokala ekosystemet. Om du vill plantera en lönn du bara dessa steg.

Börja med att välja mellan ett frö och en planta. Lönn frön kan köpas online eller plockas upp från marken. En hälsosam lönn utsäde bör vara mellan två och en halv och fyra inches i diameter, med både vingar intakt. Fröna ska inte skramla i sina baljor. Lönn unga träd kan erhållas från någon trädgård centrum och friska bör ha en grön stjälk.

En lönn bör planteras på en plats med bra jord dränering, direkt solljus, och tillräckligt utrymme för trädet att växa. Dessa kriterier gör det möjligt för lönn allt som den behöver för att växa. Därefter överväga storleken på hålet som behövs för trädet. Om hålet är för djupt, kommer anläggningen inte att växa, om det är för grunt, kommer anläggningen att utsättas för djur. För ett frö, ska hålet vara dubbelt så djupt som fröet är stort. För ett ungt träd måste hela roten lampan skall omfattas av minst en tum av marken.

Om anläggningen eller frö planteras på hösten, då jorden bör tas upp i en tum av marktäckning. Mulch är täckning av valet eftersom det fällor mer luft, och kommer att behålla mer jordvärme sedan jord. Mulch är också önskvärt att gödsel eftersom gödsel kan orsaka en kemisk brännskada som är skadligt för växter. Vatten i lönn om det behövs. Den lönn måste vattnas när jorden är torr en tum under ytan.

Det är bäst att plantera en lönn på hösten, då fröna droppe naturligt. Det är när utsädet är redo att gro. Grobarhet är när fröet växer groddar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.