Hur Odla jag en Tea Garden?

odling av eget te trädgård kan vara så enkelt som att plantera ett par krukor eller så komplicerat som att odla en hel trädgård. Genom att odla dina egna te ingredienser kommer du att unna dig färska örtteer direkt från varvet. Du kan även kontrollera ingredienserna i ditt te, som garanterar att du kan undvika oönskade ingredienser eller bekämpningsmedel.

Välj vad örter du vill plantera i din te trädgård. Kamomill, pepparmint, citron verbena och echinacea är alla bra grundläggande örter att börja med. Om du är en erfaren trädgårdsmästare eller vill pröva mer exotiska te sorter, prova choklad mynta, ananas salvia, eller nypon. De flesta örter är ganska lätt att sköta och svårt att döda, så ju mer du planterar, desto mer kommer du att ha att välja på.

Plant te örter i små krukor eller i avskilda fläckar på marken. Vissa örter, som mynta, kommer att sprida lätt, och försiktighet bör vidtas för att hålla varje ört i sitt eget område att undvika förvirring. Du kan också växt stora krukor med olika örter, se bara till att varje typ har liknande skötsel så att de alla kommer att blomstra tillsammans.

överväga att köpa en referens bok om örter eller en te-blandning guide. Dessa böcker kan berätta om att skörda frukter, blommor eller blad av varje ört och gemensamma blandar du kanske vill prova. Örtmedicin guider kan också ge dig information om de eventuella positiva läkande egenskaper av olika örter, så att du kan piska upp ett naturläkemedel för hala alm, kamomill och echinacea nästa gång din hals mår tickly. Böcker om te-blandning kan också ge dig värdefull information om torkning örter för framtida bruk, så att du har fräscha smak te året runt.

När du har din grundläggande örter i ditt te trädgård, anser växande andra växter som kan utgöra ett komplement till blanda te. Frukter såsom björnbär, kan hallon eller persikor torkas och läggas till ditt personliga te blandningar. Stor prålig blommor som hibiskus, jasmin och rosor kan också bryts för te ingredienser. Även om din trädgård behöver inte vara helt te-centrerad, du kan vara förvånad över de många olika växter som kan ta sig in i en härlig kopp te.

Din te trädgård kan vara så enkelt eller utveckla som du vill, beroende på tid och resurser. I Japan är en av de främsta te-drickande samhällen i världen, en te trädgård en meditativ plats där brygger är smuttade för andlig njutning de ger liksom deras smak. England har också en tradition av omsorgsfullt anlagda te trädgårdar, där varje ört försiktigt på sin plats och omgivning minutiöst detaljerade att matcha. Om du har en obegränsad budget kan du slå en hel bakgård till en te-odling-och smuttar-paradis, men även med mindre resurser, en bekväm stol och litet bord kan ge dig en lugn uteplats att njuta av din nya te.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.