Har Organizer fungerar?

Organizer fungerar genom att tillhandahålla en struktur och disciplin vid placeringen av material. Dessa system är baserade på människors psykologi och en grundläggande förståelse för hur människan bearbetar information. En framgångsrik arrangör Systemet skapar en hållbar metod för material lagring och återvinning.

Det finns tre typer av arrangören system till förfogande: visuella, audiella och taktila. Dessa system är alla baserade på samma premiss som är avsedda för en viss typ av ingång preferenser. Kärnan premissen bakom arrangören system är att utnyttja den naturliga preferensen för organisationen i hjärnan.

Den mänskliga hjärnan absorberar information från alla fem sinnen och måste ha en metod för att organisera, lagra och snabbt hämta flera bitar av information samtidigt. De mest effektiva organisatör system är intuitiva, naturliga, och självgående. Processen med att använda arrangören bör vara roligt att den primära användaren.

En person med en stark visuell organisation föredrar oftast en visuell inlärare. De absorberar ny information snabbast genom att titta på den och har en naturlig känsla för vad som passar in i en visuell struktur. En organisation som använder färger och har en stark visuell närvaro fungerar bäst för denna typ av person.

För att skapa ett enkelt system byrå arrangör för en visuell person, installera olika färger låda handtag på varje låda. Måla insidan av varje låda har samma färg som handtaget. Använd varje låda för en viss typ av objekt. De kommer att finna detta system roligt, givande att använda och lätt att komma ihåg.

En auditiv inlärning typ av person föredrar ljud och lär sig bäst genom att lyssna. De kan snabbt absorbera och upprepa informationen på detta sätt. En organisation som bygger på ljud som fungerar bäst för dem. Tänk på att ljudet kan vara allt, det behöver inte vara det faktiska namnet på objektet.

Ett exempel på en framgångsrik arrangör för en auditiv person använder en grundläggande musikalisk notering för varje objekt. En enkel enhet kan vara knuten till varje låda till ljudet en enda ton eller dörrklockan varje gång lådan öppnas. Volymen kan vara mycket låg, som auditiv människor har utmärkt hörsel. De kommer snabbt associera varje ton med en låda och de punkter inuti lådan.

En textil person fokuserar på känsla och rörande material. De lär sig bäst genom att göra och inte kan motstå att röra nya objekt. För att skapa en organisation för en textil person, installera olika typer av handtag på varje låda. Hitta intressanta former och stilar, alla med en unik känsla eller struktur. De kommer att associera varje låda med olika objekt och snabbt kunna använda detta system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.