Är det enkelt att byta en toalett?

Byta en standard toalett är inte det mest komplicerade VVS-jobb, men det kräver en del Förprojektering och muskelkraft. Det första steget är att rensa en stig mellan toaletten och dess eventuella viloplats. Toaletter har en tendens att läcka och droppa även efter avlägsnande, så hjälper det att ha alla hinder tas bort och mattor skyddas. En skottkärra eller dolly bör vara tillgängliga för transport. Toaletter kan vara tungt, såväl som obekväma att bära. Rengöring av toaletten ordentligt innan ersättning kommer definitivt att hjälpa.

När en väg har röjts och arbetsområdet rengöras, några verktyg behövs. En skiftnyckel kan hjälpa att stänga av linjen vatten finns på väggen i närheten av tanken. Vrida ventilen medurs tills vattnet har stannat helt. Spola toaletten flera gånger tills vattnet har lämnat både tanken och skålen. Locket kan tas bort och transporteras undan för sig att minska vikten. När tanken och skålen är helt dränerad, använda en liten skiftnyckel för att haka av linjen vatten från tanken. Det ska lossna lätt, men resterande vatten kan finnas kvar.

I en vanlig toalett installation bör det finnas två långa skruvar sticker ut från båda sidor av skålen och sätet. Dessa skruvar är säkrade med två muttrar, som kan omfattas av plast. Ta bort locken för hand och använder en väl utrustat skiftnyckel eller tång för att lossa dessa nötter. När dessa nötter har tagits bort, försiktigt klippa tanken och skål montering lossa tätningen under dem.

Här får ytterligare hjälp att krävas. En stark person bör stadigt tag i hela toaletten och dra den rakt upp tills ankarbultar (kallas ibland "toalett skruvar") har rensats. Toaletten ska sedan placeras på skottkärra eller dolly och flyttade ut ur badrummet för omhändertagande. Under tiden bör en annan person har en gammal trasa redo att stoppa ner den centrala ledningen exponeras av ersättningen. Detta röret är en direkt kanal till avloppssystemet får så skadliga ångor och gaser fly om de inte omfattas snabbt. VVS leverans butiker bär professionella mössor för att passa över det här röret om en annan toalett är inte omedelbart installeras.

Det sista steget i att ersätta en toalett, för in en ny. Först, skrapa ur vaxet sigill och ersätta den med en ny som kan köpas på de flesta centra hem utbudet. Installera en ny toalett fortskrider ungefär som att avlägsna, men i omvänd ordning. Även om hela processen kan vara milt utmaning för vissa, en ny toalett oftast blåser nytt liv i ett badrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.