Vilka Barrträd Ska jag växt?

Barrträd är nål-eller skala-blad, mest kottbärande och oftast städsegröna medlemmar av Nakenfröiga växter växtfamiljen. Endast två evergreens, idegran och enbär, bära frukt, och ett fåtal, som cypresser och lärkträd, fäller sina löv på hösten. Det finns 630 arter av barrträd och de finns i nästan varje del av världen.

Lätt att underhålla och i allmänhet långlivade, är vintergröna träd används ofta för återplantering av skog, och för privatlivet och prydnadsväxter i trädgårdar och landskap. De finns i olika färger, texturer, former och storlekar. Innan du väljer barrträd för plantering är det lämpligt att forska i olika arter och förstå deras olika ökande krav.

Faktorer som måste beaktas inkluderar klimat, jordtyp, område, krav vatten, Omfattningen av solljus eller skugga, tillväxttakt, mogna träd storlek, träd form, färg träd och texturer, och pris. Vissa barrträd kräver kyla eller fuktiga klimat, medan andra kan frodas i torr och tempererade förhållanden. De flesta barrträd kräver en lerhaltig, väldränerad jord, men några kan göra bra i lerjord också.

känna till höjd och spridning av en mogen barrträd kan bidra till att fastställa en lämplig plantering plats eller kräver plantering avståndet mellan två träd. Höga träd som Thuja, till exempel, används som privatlivet skärmar och är allmänt planteras 15 till 20 fot (4,572 till 6,096 meter) från varandra. Mindre barrträd som den irländska Juniper kan planteras närmare varandra för att bilda gränser och häckar. Att plantera en lund, kan vintergröna träd planteras i raka rader eller i ett slumpmässigt sätt.

Det är också viktigt att ta hänsyn till tillväxten av barrträd och underhåll som de kan kräva. Barrträd är generellt låg underhåll, är motståndskraftiga mot skadedjur, och göra bra med en årlig gödsling och mulching. Vissa sorter är snabbväxande, medan andra kan ta år att mogna. Tillväxttakten och totala storlek påverkas i viss utsträckning av klimat, landskap och odling.

snabbväxande sorter, beroende på deras form, typ och användning, kan kräva frekventa putsning, beskärning eller utbildning. Om man inte är beredd att göra detta regelbundet kan det vara bättre att plantera långsamt växande evergreens eller de som har naturliga tabelluppställning, klotformiga, hängande eller paraply-liknande former. Den vintergröna träd former och färger har också beaktas i fråga om deras överensstämma med den övergripande trädgården eller landskapsplanering.

Det kommer att bidra till att besöka lokala plantskolor och fråga om vintergröna träd som är lämpliga för plantering i ett visst område eller för ett visst ändamål. Det är också möjligt att kontrollera plantskola kataloger på Internet och beställer online för evergreens. Vissa plantskolor erbjuder även trädgård och landskapsarkitektur vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.