Varför ska jag Separat Tvättservice?

Tanken att tvätt måste skiljas är väsentlig för de flesta reglerna i tyg vård. Det finns flera skäl att separera tvätt. I första hand är att separera tvätt om att säkerställa att varje typ av tyg får den vård som den behöver. Separera bidrar också till att minska färg blödning, och se till att tvätten är jämnt fördelad med liknande tvätt i torktumlaren, så att det torkar snabbare. Om du absolut inte kan skilja tvätt, tvätta den med kallt vatten och ett svalt torktumlare inställning för att minska risken för skador.

Åtminstone är det en utmärkt idé att skilja tvätt efter färg. Att göra en separat vit last kan du bleka vita, hålla dem skarpa och jämnt färgad. Vitt kan också sköljas i varmt vatten, vilket kommer att bidra till att avlägsna lukt som orsakar bakterier och mögel. Separera från färgen också förhindrar blödningar. Försök att hålla mörkt tillsammans och tvätta dem kallt. Tyg som inte har tvättats innan bör tvättas separat, om det inte är färgäkta.

Blödning händer när ett färgämne som inte är fäst i tyget. Att vara sluiced runt i tvättstugan vattnet drar färgen ut, vilket resulterar i rosa strumpor, fläckigt kläder och liknande men nu missöden tvätt. Tvätt på kall kan minska blödningen, men att hålla liknande färger tillsammans säkerställer också att en liten blödning kommer inte att fråga. När du separat tvätt, försök att splittra vita, svarta och blues, pasteller och levande färger som rött.

En annan anledning att skilja tvätten är vikt. En obalans i tvättmaskinen kan skada den och ojämnt vägda tyg kommer också att ta längre tid att torka. Tyngre tyger som frotté, används för att göra handdukar, bör tvättas separat från ljusare rabatter såsom bomull och linne. Den tunga tyger kan också trassla med ljusare sådana, kan orsaka skador som de drar på ömtåliga fibrer.

Det är också klokt att skilja tvätten efter typ. Tvätt linne med andra linne, till exempel, betyder att du kan vara säker på tvätt-och torkprogram, eftersom du vet att hela lasten av tvätt kräver samma tyg vård. Det är inte alltid möjligt att skilja tvätt efter typ, och om det innebär att göra en belastning med få plagg är det bättre att tvätta liknande varor tillsammans, snarare än att göra två separata laster. Dessutom är colorfastness det viktigaste att tänka på när du separat tvättstuga.

Lär cykler på din tvättmaskin också hjälper dig att göra tvätten mer effektivt. De flesta maskiner har en cykel för ömtåliga textilier utöver en vanlig cykel. Du kan välja vattentemperaturer och längden på tvätt. Vissa tvättmaskiner erbjuder även presoaking och andra funktioner som kan göra gör tvätten lättare. Läs om funktionerna på din tvättmaskin att använda dem till nytta, och gör samma sak med torktumlare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.