Vad orsakar en skorsten läcka?

En av de viktigaste orsakerna till en skorsten läcka deplacerande blinkar. Problem med blinkande kan bero på slitage, korrosion, felaktig installation. Blinkande problem normalt sett skall kontrolleras med hjälp av ett lågt tryck slang för att spruta vatten från hela skorstenen på taket korsningen. Närvaron av vatten visar att reparationer kommer att behövas.

Att se till att blinka är tillverkad av bra material som är resistenta mot läckage är ett sätt att skydda läckage uppstår. Bly är det bästa materialet för blinkande, men bly-belagd koppar och vanlig koppar kan bidra till att förhindra läckor också. Även billiga Aluminium har hög korrosionshastighet och bör inte användas för blinka. Dessutom bör blinka kommer att installeras korrekt i "steg" fashion med 1 tum (2,54 cm) slots. Husägaren bör undvika utvecklingen av limning blinkar på tegel på grund av denna metod benägenhet för att uppmuntra läckor.

Ett annat problem som kan leda till en skorsten läcka innebär toppen av skorstenen själv. Om toppen av en skorsten är sprucken eller lös, kan avvikelsen leda till läckor, och liter vatten kan ansamlas inne i skorstenen. Under installationen av skorstenen kan detta undvikas genom att kräva att murare helt fylla en skorstenens interiör med tegel och murbruk för att undvika att det bildas sprickor och skrevor. När byggandet av topp 5 fot (1,52 m) av en skorsten kan tegel murare också instrueras att använda nonporous hydraulisk cement för mortel. Om ett hem ägare upplever en skorsten läcka med en skorsten som redan har installerats, kan han fundera på att installera en bly-belagd kopparplåt täcka över skorstenen för att förhindra att vatten faller ned i skorstenen.

Crickets, eller liten, tak-liknande apparater, kan även monteras in i skorstenen. Syrsor avleda vattenflödet så att skorstenen s uppbyggnad och blinkande inte påverkas negativt av vattnets närvaro. Även syrsor kan installeras när som helst, kan fastighetsägare kan spara pengar genom att ha dem installerade medan skorsten byggs.

En skorsten som har trä och ceder sidospår kan bidra till en skorsten läcka. Knop i dessa typer av trä kan lossna eller kommer helt enkelt att driva bort, öppna ett område där vatten kan orsaka en läcka. Om dessa material delas, kan en skorsten läcka presentera sig själv och det får endast upptäcks efter koncentrerad inspektion av undersidan av skorstenens rangerbangård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.