Vad är skum styrelsen isolering?

Skum ombord isolering är ett blad, vanligen fyra av åtta fot (1,2 av 2,4 m) i storlek, av styva skum som används i nästan alla aspekter av byggnader för att ge värmemotstånd i golv, tak och väggar. I grunden är tre material som används för att göra skum ombord: polyuretan, polyisocyanurate och polystyren.

Polyuretan och polyisocyanurate skum styrelse är mycket lika i innehåll. Den slutna celler skum ombord görs genom att först kondensera i pellets, och därefter införa ett jäsmedel. När det gäller dessa två produkter är jäsmedel vanligtvis en av vattenkraft fluor föreningar (HFC) eller klorerade fluoro kol (CFC). Den jäsmedel former gasbubblor i blandningen när den värms upp. Den heta, flytande polyuretan eller polyisocyanurate sedan tvingas in i en styrelse utforma färgämne. Efter blandningen har svalnat är det skärs i önskad längd. Den resulterande skumplastskivor isolering är av högre R (värmebeständigt flöde) värde än en polystyrenskum styrelse, vanligen R7 eller R8 per tum (2. 54 cm) tjocklek.

Polystyren cellplast ombord görs ungefär på samma sätt som Polyuretan och polyisocyanurate skum ombord, bortsett från skillnader i expansion. Det finns två grundläggande typer av styrencellplast ombord isolering: formgjuten expanderad polystyren (MEPS) och extruderad expanderad polystyren (XEPS). Skillnaden i dessa två typer av skum ombord är styrkan i den färdiga produkten, även om densiteten är ca 1,5 pounds per kubikfot (0,21 kg /m³), oftast samma.

MEPS skum ombord isolering, ofta kallad beadboard , görs genom att blanda oexpanderade polystyren pellets eller kulor som innehåller pentan med ett jäsmedel. Den resulterande blandningen hälls i en sluten behållare och värms upp. Värmen gör att pärlorna att expandera till flera gånger sin normala storlek. Blandningen sedan hälls eller injiceras i en form, är mer värme tillämpas, och de skum blocken är formade till skum ombord isolering.

XEPS görs genom att blanda polystyren pelletar med kemikalier för att smälta dem. När ett jäsmedel injiceras i blandningen och det är varmt, gas bildas bubblor och hett material hälls i former. Låt svalna, är det skärs i något former önskas. XEPS är starkare än MEPS, med högre kompression styrka. Grund av sin större styrka, är XEPS skum ombord isolering används ofta för tak och väggar i nybyggnation. Den extruderad polystyren har också ett högre betyg för resistens mot fukt.

Både ledamöter och XEPS har lägre R-värden än Polyuretan och polyisocyanurate skum ombord isolering, betyg om R5 per tum (2. 54 cm) tjocklek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.