Vad är prydnadsträdgårdar?

prydnadsträdgårdar finns trädgårdar som är avsedda för estetisk njutning, snarare än produktion av grödor. Landskapsplanering planer ofta integrera prydnadsträdgårdar i sina mönster, och många städer har medborgerlig prydnadsträdgårdar för nöjet att invånarna. Vissa botaniska trädgårdar även prydnadsväxter avsnitt som presentation slående och intressant prydnadsväxter, i motsats till att bevara botaniska exemplar, vilket är det primära syftet med en botanisk trädgård.

Bruket att lägga ut prydnadsträdgårdar verkar vara gamla . Människan har länge haft en förkärlek för konst och vackra saker, och när grunderna i jordbruket hade bemästrat, prydnadsträdgårdar var inte långt efter. I själva verket hade prydnadsträdgårdar även med i sju underverk i den antika världen, i form av de hängande trädgårdarna i Babylon. Dessa trädgårdar påstods utformade som Prydnadsträdgårdar för en härskare hustru.

prydnadsträdgårdar ofta omger offentliga byggnader för att göra dessa byggnader mer visuellt intressant. Kyrkor, gallerier och andra byggnader ägnas åt kontemplation också är vanligt omges med prydnadsträdgårdar som används av medlemmarna. Vissa religioner med uttryckligen omfatta hängiven verksamheter som är tänkta att genomföras i en trädgård. Andra prydnadsträdgårdar används för att dekorera privata hem.

layout prydnadsträdgårdar kan vara oerhört varierat beroende på klimatet, växterna är delaktig, och arten av den omgivande arkitekturen. Den prydnadsträdgårdar på platser som Versailles, till exempel, är mycket formellt och elegant med en komplex layout av sängar och vägar som ofta är bäst på avstånd. Däremot prydnadsväxter trädgård som omger en liten stuga kan ske i en mer avslappnad stil.

Förutom att vara trevliga att se på, prydnadsträdgårdar är också trevlig att använda. Många prydnadsträdgårdar omfatta rekreationsområden för att spela sport, promenader eller bara sitta och njuta av trädgården, och vissa har plats för framföranden av musik och teater. Evenemang, såsom bröllop och cocktailpartyn kan även speglas ut i en dekorativ trädgård, med omgivningen i trädgården bidrar till dekorationer vid evenemanget.

Medan prydnadsträdgårdar ibland avfärdas som frivolities utan praktiska tillämpningar, tjänar de faktiskt en funktion bortom ser ganska. Växter kan bidra till att reglera temperatur, hålla ett klimat mer tempererade och bekvämt samtidigt som de fungerar som luft skrubbrar, ta bort föroreningar och hålla luften frisk och ren. En dekorativ trädgård kan även erbjuda livsmiljöer för fåglar, fjärilar och andra varelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.