Vad är parasitiska nematoder?

parasitiska nematoder är små runda maskar som lever i jorden och livnär sig på organiskt material, insekter och växter. De är mikroskopiska i storlek, och en del används av trädgårdsmästare att förstöra gemensam trädgård skadedjur utan att påverka marken eller hälsa på växterna. Många olika arter som marknadsförs och säljs som biologiska bekämpningsmedel. De anses godartade för människor och husdjur, så det finns ingen begränsning av deras användning för att kontrollera skadedjur i trädgårdar och odlingar. Men vissa typer av nematoder kan skada växter och stör deras förmåga att överföra näringsämnen från rötterna till ovan jord delar av anläggningen.

Det finns två huvudtyper av parasitiska nematoder-insekter och växter. Insekt parasitiska nematoder, även känd som gynnsamma eller rovdjur nematoder, leva ut åtminstone en del av sin livscykel inom en mängd insekter. Många arter döda också värd som en del av denna process, och används som bekämpning av skadedjur på detta sätt. Denna typ av nematoder skadar inte växterna, men är bra för deras hälsa.

En insekt parasitiska nematoder kommer att röra sig korta sträckor genom marken för att hitta en värd insekt, och sedan döda den mottagande genom att släppa bakterier i sin kropp. Den mottagande kommer att dö av blodförgiftning inom några dagar. Rundmasken fortsätter att växa genom att mata på bakterier och vävnader från de döda värd. Kroppen av den mottagande används för att reproducera, och upp till två generationer av parasitiska nematoder kan födas från en enda värd insekt.

Plant parasitära nematoder angriper rötterna av växter och i allmänhet inte ses som positivt eftersom de positiva motsvarigheter. Anläggningen nematoder omfatta två huvudsakliga subtyper-ektoparasiter och endoparasitic. Den tidigare liv utanför anläggningen och livnär sig på rötter, flytta upp till tre meter (0. 9 meter) för att hitta en lämplig värd. Endoparasitic nematoder i stället tränga in i roten och leva i den. Båda typerna kan orsaka allvarliga skador på de växter som de livnär sig.

I allmänhet döda växt parasitiska nematoder inte är växter, men kan minska kraft och motstånd, vilket gör dem mer mottagliga för utanför sjukdomar. Det är inte alltid lätt att diagnostisera nematod problem av detta slag. Ofta är symptomen liknar traditionella växt problem. Experter rekommenderar att du kontrollerar dina växter för korrekt bevattning, näringsämnen och synliga sjukdomssymptom innan misstänka att nematoder kan vara att skylla.

Några vanliga symtom på parasitinfektioner av nematoder omfatta vissnar bladen under den varmaste delen av dagen, avstannad tillväxt, curling eller vrider på armar och ben och stjälkar, försenad mognad och avsaknad av livskraft. Om dessa symtom inte kan förklaras på annat sätt, till exempel brist på vatten eller livsmedel kan nematoder vara att skylla. Rötterna till en av de avtagande växter kan granskas, och om det finns knutar eller andra missbildningar i rötterna, en parasitisk nematod infektion är sannolikt. Yrkesmässig skadedjursbekämpning kan vara nödvändiga i detta fall, som nematoder är väldigt svårt att ta bort när den bildats i marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.