Vad är ljudisolerade Gardiner?

Ljudisolerade gardiner är tunga gardiner och draperier som är byggda för att minimera buller förs in i eller ut ur ett visst utrymme. En av de vanligaste användningsområdena för ljudisolerade gardiner i en offentlig miljö är i biosalonger. Men gardiner av detta slag också kunna användas effektivt i hemmet.

I utseende kan en ljudisolerade ridån bära en stark likhet med alla typer av fodrade gardiner panel som är gjord av tungt material och fodrade på något sätt. Materialet kommer att hänga på liknande sätt och kan hänga med tätning byglar och enkel krok och ögla infästning hårdvara. Ljudisolerade gardiner finns i samma val av färger och mönster som konventionell draperi alternativ.

Vad skiljer ljudisolerade gardiner från vanliga draperier är tjockleken på materialet. Det är inte ovanligt att gardiner till huvudnummer en vadderad konstruktion som enkelt gör panelerna allt från ett till två inches tjock. Den quiltning kan visas på baksidan av paneler eller gardiner får tillverkas med quiltning på både fram-och baksidan av den färdiga draperiet panelen. Vissa tillverkar väljer att sy vikter i nederkant av paneler, vilket gör det möjligt för ljudisolerade gardiner att motstå rörlighet som orsakas av vinden eller andra faktorer.

Ljudisolerade gardiner inte så mycket avvärja buller som dämpar och absorberar ljud. Även om inte erbjuda samma nivå av ljudisoleringen som finns med en kombination av väggar och ljudisolerade isolering kan gardinerna minska effektivt ljud och vibrationer som annars skulle vara störande.

Runt huset, ljudisolerade draperier är till hjälp i något område där det finns ett behov av att kontrollera buller och ekande. Till exempel, när en medlem av hushållet arbetar nattskift, ljudisolerade gardiner för fönstren kan bidra till att minska utanför dagtid ljud en hel del. Den vadderade konsistens av de tunga gardinerna kan även hindra dagsljus kommer in i rummet. Genom att begränsa både ljud och ljus, ljudisolerade gardinerna göra det mycket lättare att njuta av lugn och ÅTERSTÄLLANDE sömn.

Ett annat hem tillämpningen av ljudisolerade gardiner är med utformningen av en hemmabio. Installera gardiner på alla innerväggar av utrymmet kommer att bidra till att förebygga ekande och andra ljud snedvridningar medan filmerna spelas. Precis som med offentliga biografer, ljudisolerade draperier i en hemmabio minimera yttre buller samtidigt absorbera kringliggande buller i rummet. Som ett resultat, är det mycket lättare att njuta av filmen utan störande moment.

Det är visserligen sant att ljudisolerat gardiner är dyrare än konventionella fodrade gardiner, tenderar de att bära bra. Dessutom är panelerna behandlas vanligen så de är brandhämmande. Rengöring av gardiner kan genomföras med ånga utrustning för rengöring. Medan gardinerna finns sällan tillgängliga i hemmet butiker och liknande butiker, återförsäljare som handlar med kommersiella inredning ofta lager några mönster för draperier. Dessa återförsäljare kan också specialbeställa färger, mönster, och nivåer av tjocklek som uppfyller kundens behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.