Vad är japansk Chopsticks?

Chopsticks är bestick som har sitt ursprung i det gamla Kina. De är långa, koniska pinnar som arbetar tillsammans för att plocka upp mat ur en skål eller tallrik. Den japanska användes först ätpinnar i religiösa ceremonier.

Så småningom var japanska ätpinnar använts för att äta ändamål. Den första japanska ätpinnar som utsetts för att äta middag var formad som pincett. De redskap var tillverkad av en bit av bambu. Det var till och med tionde århundradet CE att japanska ätpinnar gjordes som två enskilda delar.

japanska ätpinnar skiljer sig från kinesiska redskap eftersom de japanska ätpinnar är avrundade och kortare än deras kinesiska motsvarigheter. Man tror att ätpinnar i Japan är mer rundade för att göra det lättare att ta bort ben från fisk, vilket är en stor del av den japanska kosten. Japanska ätpinnar var vanligen tillverkade av trä. Kvinnor använder kortare ätpinnar än de som män brukar använda. Genom den 17: e talet började japanerna att lacken på bestick. År 1878, skapade de disponibla ätpinnar av trä.

Även om de traditionella ätpinnar framställts av bambu, var dessa graciösa äta verktyg också tillverkade av andra material som ben, tall, ceder, sandelträ och teak. Å andra sidan, används rika asiater ätpinnar huggen i guld, jade, silver, elfenben, mässing, brons och korall. I forna tider trodde folk att silver ätpinnar skulle bli svart om de rörde livsmedel behäftade med gift.

Modern ätpinnar kommer i en mängd olika färger och mönster. Konsumenterna kan köpa ätpinnar dekorerade med polka prickar, ränder och andra fantasifulla former. Du kan även hitta ätpinnar featuring populära anime tecken. Barn lär sig hur man använder ätpinnar genom att öva med ätpinnar som innehåller särskilda spår och krokar för att lära korrekt finger placering.

När man äter japansk mat är det viktigt att hålla ätpinnar korrekt. Den övre matpinne skall hållas med pekfingret, långfingret och tummen. Placera sedan den andra matpinne i mellan tummen och slutet av ringfingret. Den översta matpinne bör endast flytta när det är dags att plocka upp en bit mat. Det anses som dålig stil att hålla japanska ätpinnar med alla fem fingrar.

När ätpinnar inte används, bör de låg framför eater, tips som pekar åt vänster. Aldrig passera mat från en uppsättning av ätpinnar till en annan. Detta anses som dålig stil. Andra som dålig stil ingår vinkade ätpinnar i luften, flytta tallrikar eller skålar med pinnar och pekade med tandpetare, du sätter redskap till livsmedel eller skottstadiet mat med dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.