Vad är ett hypoallergent kudde?

En hypoallergena kudde är en kudde som är utformad för att minimera utvecklingen av allergiska reaktioner. Många varuhus och medicinska leverantörer sälja allergivänliga kuddar, tillsammans med kudde wraps som syftar till att få vanliga kuddar mer allergivänliga. Vid användning i kombination med andra allergivänliga sängkläder och en allergi förvaltningsplan, ett allergiframkallande kudde kan vara ett mycket användbart verktyg. Även på egen hand, kan en allergivänliga kudde göra stor skillnad i sömnen komfort och allmänna allergi.

Flera frågor tas upp i byggandet av en allergitestad kudde. Den första är det material som används. Vissa material kan utlösa allergiska reaktioner, såsom ned och andra animaliska produkter, eller vissa färgämnen. I en hypoallergeniska kudde, använt material som allergivänliga som möjligt. Ofta innebär detta att syntetiska material används i konstruktionen av kudden, som naturliga fibrer och animaliska produkter kan orsaka allergier. Detta innebär att kudden är mindre sannolikt att få allergier direkt ur lådan.

Det är ett allergiframkallande kudde också utformad för att avvärja dammkvalster, ett av de främsta orsakerna till allergier. Dammkvalster dras mot skjulet hud, hår och oljor, allt som tenderar att ackumuleras inuti stoppning av kuddar över tiden. Allergivänliga kuddar är förseglade så att dammkvalster kan inte komma in i kudden, med material som också avvärja mögel, ämnen som kan orsaka allergiska reaktioner.

Många allergivänliga kuddar är också utformat för att vara enkel att tvätta och torka , så att de kan rengöras ofta av hygieniska skäl och för att minska allergier som orsakas av ackumulerade damm och smuts. Det är också möjligt att köpa allergivänliga örngott för användning med allergivänliga kuddar, även om konventionell örngott kan användas.

För folk som kämpar med allergier, kuddar är ofta en stor källa till allergiska symtom, eftersom hur mycket tid i sängen. Använda en hypoallergeniska kudde tillsammans med en allergivänlig tröstare och andra allergivänliga sängkläder kan bädda en mer bekväm plats att vara, vilket minskar allergier och främja en balanserad, hälsosam sömn. Hypoallergeniska leveranser tenderar att bli dyrt, eftersom tillverkarna inse att de är i hög efterfrågan, och om en skulle köpa bara ett allergiframkallande sängkläder post bör det definitivt en kudde eftersom kuddarna är så nära huvudet.

Konsumenterna bör vara medveten om att tillverkare av allergivänliga produkter ofta inte är skyldiga att självständigt certifiera sina produkter. En produkt märkt som "allergivänliga" inte nödvändigtvis är allergivänliga och ingen allergiframkallande produkt kan helt förebygga allergier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.