Vad är en upphöjd säng Garden?

En upphöjd bädd trädgård, även kallad en upphöjd trädgård säng, är en upphöjd yta som används för plantering trädgård frukter och grönsaker, örter, och prydnadsväxter. En upphöjd bädd trädgård kan erbjuda en rad fördelar jämfört med en marknivå trädgård, och det finns ett antal metoder för att bygga en.

Det finns flera fördelar med att använda en upphöjd bädd trädgård. En är möjligheten att bättre kontrollera din jord blandning. Eftersom en upphöjd bädd trädgårdslandet är mer eller mindre avskilda från marken kan du göra förändringar eller tillägg till jorden för att passa de växter du växer på en upp enskilda säng. Andra fördelar är förbättrad dränering och förmåga att trädgården på platser som annars skulle vara problematisk på grund av stenig eller dålig jord.

Utöver detta kan höjden ändras så att de blir lätt att nå för personer med nedsatt rörlighet, de kan även göras tillgänglig med rullstol, de gör växelbruk lättare, den upphöjda marken värmer mer och gör tidigare plantering i kallare klimat, med ny jord, kan du undvika problem eller sjukdomar som har drabbat er i jord trädgård i det förflutna och om sjukdomen slår dig kan dumpa jorden, rensa ut området och börja om igen frisk, och du kan bygga skadedjursbekämpning -både under och ovan jord samt ovan trädgård nivå-i din design.

besluta hur vi skall bygga en upphöjd bädd trädgård kommer att knyta nära med vad du behöver för att den skall fullgöra. Det kan helt enkelt vara en upphöjd bädd av jorden som byggts upp över marknivå en trädgården. Alternativt kan det vara ett inramat område som uppstår genom att göra väggar av halm, trä, tegel, sten, koppar, plast eller betong block eller din upphöjda rabatten trädgård kan vara en eller flera containrar från fat till fem dubbelsidig, taklöst boxar-både med lämplig dränering.

Något av den upphöjda lösningar sängen trädgård kan vara en gör-det-själv-projekt, men tänker, byggsatser och färdiga föremål av olika slag finns också. När du väljer din design och tillvägagångssätt, överväga olika möjliga former i det utrymme du har till förfogande och när det gäller tillgång för plantering, underhåll och skörd. Tänk på utseende och stil i förhållande till trädgården själv och resten av varvet och ditt hus. Självklart kommer du även att överväga kostnaderna. Och om du inte är säker på att du vill upp trädgårdar på lång sikt, kan du prova en billig grov-och färdig lösning för ett år och se hur det fungerar för dig innan du gör en ytterligare investering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.