Vad är en latex madrass?

hitta rätt madrass kan vara en komplicerad uppgift. Konsumenten står inför termer som fasthet, täthet, innerspring och mycket mer. En typ av madrass är latex madrass. Dessa madrasser, men dyrare än andra, har många hälsofördelar, såsom bra stöd för ryggen, temperaturkontroll och allergi lättnad.

Ett av skälen madrasser latexskum är dyrare än andra madrasser är den process genom som latexkärnan bildas. Materialet kommer från sav från gummiträd. För det första är mjölk gummiträd avlyssnades och skickas till en anläggning där det provas sedan och blandas med vatten och luft för att skapa en lätt och fluffigt skum. Skummet är sedan hälls i en madrass form som innehåller hundratals aluminium stift som skapar ventilationshål i den färdiga madrassen kärna. När madrassen är uppvärmd, eller vulkaniserad är det tvättas och torkas innan de testas för täthet, vilket bör vara hög för denna typ av madrass.

Många tycker att sova på en madrass att föredra framför en traditionell resårmadrass på grund av sin densitet. Traditionella innerspring madrasser använda rullar för motstånd. Skum ger betydligt mer stöd och inte slits ut så snabbt som fjädrar. En latex madrass är att föredra även till de noterade minne skum. Memory skum är känd för att vara varm och känna sig som den "smälter" under användaren. Latexskum formar sig efter kroppen, men inte "smälta", ge mer stöd för ryggen.

Många konsumenter tycker att samma egenskaper som gör att "smälta" av minnet skum, också madrasserna varm när de sover. Polyuretan, som är huvudkomponenten i många minne skum madrasser är temperaturkänsliga. Om en 98,6 grad Fahrenheit (37 grader) organ klättrar på madrassen kommer polyuretan svara genom att få varmare. En 100 procent naturlig latex madrass kommer inte att göra detta eftersom naturlatex är inte temperaturkänsliga. När en person klättrar på den, kommer att madrassen förblir samma temperatur som rummet.

Det finns en annan piggna till en 100 procent naturlig latex madrass. Detta är särskilt viktigt för dem som kämpar med allergier av varierande grad. Latex är till sin natur hypoallergeniska, antimikrobiell och dist kvalster resistenta. Ingen annan madrass kan göra detta påstående. När täckt med ekologisk bomull, är detta det bästa alternativet för allergiker eller germophobes av alla slag. Tänk på att detta påstående gäller endast av latex skum madrasser som är 100 procent latex.

Många latexmadrasser bestå av hela eller en del syntetiska material. Detta kan vara normalt för någon som söker stöd och temperatur fördelar kontroll av latex, men det räcker inte för dem som söker en allergen-fria sömn utrymme. Var noga med att läsa det finstilta och ställa en massa frågor innan beslut fattas om en ny madrass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.