Vad är en kompost Accelerator?

En kompost gaspedalen är allt som kommer att påskynda den takt som kompostering sker. Folk lägger kompost acceleratorer för att få sin kompost högar arbeta snabbare, skapa användbara kompost för sina trädgårdar. Ett antal butiker trädgård utbud och plantskolor sälja kommersiella produkter för kompost acceleration, och det är också möjligt att lägga ett par saker som finns runt huset och trädgården till en kompost högen för att få saker sprickbildning.

Det är viktigt att vara medveten om att en kompost gaspedalen är bara så bra som det underliggande kompost. Om komposten är dålig, inte hanteras på rätt sätt, och höll i ett dåligt val i behållaren, kommer även en accelerator inte hjälpa det bryts ner snabbare. Dessutom är graden av fördelningen alltid långsammare i kallare väder, så lägger acceleratorer under vintermånaderna är egentligen inte klokt. Om en kompost lugg ser ohälsosamt, kan det vara nödvändigt att börja om igen, och det kan bidra till att konsultera en erfaren komposten för att få råd om att få högen vispad i form.

Kompostering sker i det organiska materialet i komposten bryts ner av alla typer av organismer. Svamp är stora aktörer inom kompostering cykel, tillsammans med bakterier, men insekter och andra organismer kan spela en roll. En kompost accelerator höjer den fördelningen genom att införa mer mikroorganismer till komposten, så att fler varelser kommer att gå till arbetet med materialet.

Kommersiella produkter innehåller normalt en blandning av mikroorganismer att smälta in i komposten; Vissa är avsedda att blandas med vatten som hälls över komposten. Men att bara lägga sund jord till kompost kan få samma effekt, eftersom god jord har alla samma organismer som krävs för att få en kompost lugg som går. En bra källa är marken under ett träd eller i skogen. Några skopor kan ingå i en kompost hög och användas som en kompost accelerator.

Maskar kan också vara ett utmärkt kompost accelerator. Vermicomposting, som den kallas, är en populär form av kompostering som kan göras på en mängd olika miljöer. Många företag säljer paket av maskar som man kan lägga till sin kompost, och människor som aktivt vermicomposting kan ha vissa maskar de kan ge bort. Andra tillsatser bestå av naturgödsel, som bör läggas till i måttliga mängder för att undvika överväldigande komposten, tillsammans med opastöriserad öl, algextrakt, nässlor och sjögräs som har rengjorts för att avlägsna salt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.