Vad är en hållbar Garden?

En hållbar trädgård är en trädgård som är avsedd att vara hållbar, vilket innebär att han inte släpper en onödig belastning på miljön, och kan även bidra fördelar till den naturliga miljön. Ett antal kriterier kan användas för att bedöma hållbarheten för en trädgård, från vattenanvändning på de typer av växter som odlas. I vissa regioner, landskapsplanering företag specialiserade på att införa ett hållbart trädgårdar och människor lära hur man underhåller dem och trädgårdsmästare kan också skapa en sådan trädgård på egen hand.

Hållbar trädgårdar kan prydnadsväxter, praktiska eller båda. Hållbar vegetabiliska trädgårdar, till exempel, kan innehålla blommor i trädgården som används för naturlig bekämpning av skadedjur, och kan fastställas på ett sätt som är visuellt intressant. En hållbar trädgård med blommor endast kan odlas och hanteras på ett miljövänligt sätt, vilket bidrar fördelarna för miljön utöver ser attraktiva.

Ett mått på hållbarhet är resurseffektivitet. Trädgårdar som använder mindre vatten är mer miljövänliga, liksom trädgårdar med en liten klimatpåverkan. En trädgårdsmästare som går på en förskola och köper ett slumpmässigt urval av växter kan sluta med växter som transporteras från avlägsna platser, till exempel, som kan ha varit inblandade hög vattenförbrukning samt bränsleförbrukning. Trädgårdsmästare som använder lokala plantskolor och fokus på lokala anläggningar som tas upp på ett hållbart sätt agerar på ett sätt som bidrar fördelar för miljön.

Odling grönsaker i en trädgård ökar hållbarhet, genom att låta trädgårdsmästaren att äta nära hemmet . För varje frukt och grönsaker odlas på ett hållbart trädgård, behöver en trädgårdsmästare att inte gå till affären och skapa en ringar på vattnet som kan vara positiv för miljön. Trädgårdsmästarens egen energianvändning droppar, och trädgårdsmästaren bidrar inte till ohållbara system genom att köpa mat som odlas på långt håll eller köpa mat som odlas med konstgödsel och andra ohållbara metoder.

Vissa växter anses mer hållbart än andra, och samma sak gäller för landskapsplanering tekniker. Om landskapsplanering hjälper behålla matjord, bidrar till uppvärmning och kylning av omgivande strukturer, ger skydd för vilda djur, och inkluderar inhemska växter, kan det anses mer hållbar, eftersom trädgården är som främjar miljön både direkt och indirekt. Produkter som används i trädgården kan också påverka hållbarheten, använder kemiska gödningsmedel, till exempel, är passa alla en hållbar trädgård.

Gardeners kan välja den nivå av hållbarhet de är mest bekväm med, och de kan starta en hållbar trädgård från grunden eller modifiera en befintlig trädgård. Människor som främjar hållbar verksamhet ofta påpeka att varje liten bit räknas, gör något litet som ersätter brickor på trädgårdsslangen för att begränsa läckage, till exempel, är ett viktigt steg, även om en trädgårdsmästare gör ingenting annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.