Vad är en glödlampa?

Om du aldrig har funderat mycket vilken typ av belysning du har i ditt hem, du är inte ensam. Eftersom Thomas Edison lämnade in ett patent på sin glödlampa 1879, har detta varit belysning metoden för val runt om i världen. Men med alla de senaste tala om vikten av energieffektivitet, har många människor undrar om glödlampor verkligen är det bästa alternativet.

används i allt från bordslampor till elektriska ficklampor kan glödlampor vara köps i storlekar från 1. 5 till 300 volt. De fungerar bra med antingen växelström eller likström. En glödlampa har också en relativt låg tillverkningskostnad, som är den främsta orsaken till varför dessa lökar har varit så populär.

Tyvärr är det en glödlampa inte den mest energieffektiva val. Kompaktlysrör glödlampor (lågenergilampor) är fyra till sex gånger mer effektiv än en jämförbar glödlampa. Faktum är att studier har visat att en övergång till CFL lökar kan sänka din elräkning med cirka 12%. Och eftersom CFL lökar arbetar i de flesta matcher, du inte ens kommer att behöva investera i nya lampor.

besläktade med energieffektivitet är oron för miljöpåverkan av belysning val. CFL användning är bra för miljön eftersom dessa lökar bidra till att minska behovet av el som produceras genom förbränning av fossila bränslen. Byta din aktuella glödlampor till lågenergilampor är ett enkelt sätt att bidra till att minska effekterna av den globala uppvärmningen.

En annan faktor att beakta när man väljer att använda en glödlampa är den värme som alstras av din belysning. Eftersom de inte kasta bort en hel del värme när den används, är glödlampor används i allt från den populära Easy-Baka? ugn leksak till uppvärmning enheter reptil tankar. I kalla klimat, värmen glödlampor producerar kan något lägre dina energikostnader genom att hålla ditt hem varmare. I varma klimat ökar emellertid värmen behovet av en byggnads luftkonditioneringssystem.

Den sista faktor att beakta när man väljer belysning för ditt hem är en korrekt kassering av använda lökar. En glödlampa som inte längre fungerar helt enkelt kan kastas bort med resten av ditt hushåll papperskorgen. CFL glödlampor innehåller kvicksilver, så de ska kasseras i enlighet med ditt område är farligt avfall föreskrifter. Om en CFL lampa är trasig, den bör finnas i en sluten glasburk för att minimera risken för kvicksilverföroreningar i omgivningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.