Vad är en Vänta Tank filter?

En hänga på tank eller H. O. T. Filtret kan ge mekanisk, biologisk och kemisk filtrering i ett akvarium. Det kallas en hänga på tank filter eftersom det hänger på bakväggen på akvariet, med filtret på utsidan av tanken. Ett intag röret sträcker inuti akvariet dra vatten in i själva filtret, där det passerar genom olika medier innan de skickas tillbaka till tanken.

En gemensam hänga på tank filter består av en plast rektangulära fack segmenteras efter ett sätt där en filterpåse hålls. En liten magnetisk drivs impellern motor drar in vatten i filtret där den först passerar genom en skum pad. Detta tar bort stora partiklar som matrester, avfall, eller bitar av växtmaterial, vilket ger mekanisk filtrering.

Nästa vattnet passerar genom ett filter påse som normalt håller aktivt kol. Aktivt kol drar organiska föroreningar från vattnet, ytterligare rening av det. Detta ger kemisk filtrering.

Slutligen, kol och kuddar skum ger ett hem för biologiska bakterier som hjälper renar vattnet naturligt, vilket ger biologisk filtrering.

I teorin ett filter som innehåller alla tre typer av filtrering: mekanisk, bör kemiska och biologiska, vara ganska effektiva, och dessa filter uppfyller ett syfte, men har också begränsningar. För en på grund av sin relativa litenhet, även de största hänga på tanken filtret behöver underhållas. Särskilt skummet kuddar måste sköljas regelbundet, och detta stör den biologiska bakterier som lever där. Till och med skräp i skum kuddar kan hämma kolonier. Även kolet måste kastas med jämna mellanrum, och med den, dess kolonier. Även om denna positiva bakterier bor någon annanstans i tanken också, är detta inte en idealisk situation.

Som en följd Marineland konstruerade en hänga på tank filter kallas ett BioWheel. Den BioWheel har en pappersliknande dragspel trumma som sitter i utflödet från filtret. Vattnet rusar ut ur filtret slår trumman på samma sätt en flodbåt hjulet snurrar. Den tapetserade Trumman är värd för det kolonier, och aldrig behöver bytas eller rengöras. Resten av filtret är utformat traditionellt. Nu när skummet kuddar som ger mekanisk filtrering sköljs, eller när kol är kasseras filtret inte förlora sin biologiska filter makten eftersom de flesta av de kolonier bor på permanent BioWheel trumman.

Även om BioWheel behandlat problemet med förbättrad biologisk filtrering, hänga på tank filter sakna förmåga som krävs för högeffektiv mekanisk filtrering. För detta flesta akvarister tur att dyrare kapseln filter.

Marineland, återigen, att överbrygga denna klyfta med en annan innovation som kombinerar en hänga på och kapseln filter. De kallar det en H. O. T. Magnum. Den H. O. T. Magnum är en hänga på filter av en helt annan design. I huvudsak är det en miniatyr boks filter för att hänga på tanken. Den H. O. T. Magnum är mer robust än traditionell hänga på tank filter och är enkel att underhålla. Den kan också användas som ett kraftfullt vakuum. Men ingen hänga på tank filter kan konkurrera med en vanlig burk filter, på grund av en standard kapselns storlek.

Det betyder inte hänga på tank filter inte har sin plats. Den tumregel är mer filtrering desto bättre. Av detta skäl de flesta akvarister använder en mängd olika filter för olika ändamål. En måttlig storlek till stor tank med en Ugf eller under grus filter, hänga på tank, och en standard kapseln är en vanlig inrättas. Den Ugf håller skräp drog utom synhåll tills den kan dammsugas, hänga på tanken kan ge bekväma kemisk filtrering som kan bytas ut ofta och lätt, och kapseln skulle ge mycket effektiva mekaniska och biologiska filtrering.

Huruvida en hänga på tank filter är rätt för dig beror på storleken på tanken, den mängd fisk, och många andra faktorer. I nästan alla fall en hänga på tank filter kommer väl till pass som antingen ett filter eller en redundant en. Att hålla ett extra hänga på tank till hands för ett sjukhus tank är också en bra användning för dessa trogna små filter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.