Vad är en Ultraviolet Sanitizer?

En ultraviolett sanitizer kommer i allt större utsträckning olika former, vilket gör det lite svårt att förklara. I korthet är det en enhet som normalt används UV-C-strålning för att ta bort bakterier från ytan den behandlar. Det sanerar, men inte sterilisera, vilket är en viktig distinktion. Beroende på styrka och lämplighet för användning för en specifik uppgift, kan det vara bra på att göra sig av med de flesta bakterier, men vi kommer absolut inte att göra fria något groddar.

Vissa personer kan känna till ultraviolett sanitizer i medicinsk tillämpningar. UV-strålar kan användas som en del av steriliseringsprocessen att rengöra medicinsk utrustning. Det finns också ultraviolett sanitizer pool filter. Vatten leds genom dem under UV-ljus och dessa har fått bra recensioner när det gäller rengöring vatten av elaka bakterier kan hamnen, såsom Cryptosporidium.

Fler nya produkter med hjälp av UV-strålar föreslås för applikationer i människors hem. Sedan en tid tillbaka har många företag tillverkade en ultraviolett sanitizer för tandborstar. Det finns ett antal konfigurationer i vilka de rengöringsmedel komma, och de kan vara utformade för specifika märken eller modeller av tandborstar. De kan också variera i antal borstar de kommer att hålla. De flesta av dessa tandborste rengöringsmedel fungerar ganska snabbt, och kommer att rensa en tandborste full av bakterier i ca 10 till 20 minuter.

Eftersom de "rena" borsten inte är steril, ersätter huvuden eller pensel kan det vara klokt efter en sjukdom. På samma sätt skulle det vara oklokt att släppa en tandborste i toaletten, sanera den, och sedan förvänta sig att det är helt rena från bakterier. Människor borde visa ultraviolett sanitizer av denna typ som dödar de flesta bakterier, men ändå följa smart byte råd.

Ett annat ultraviolett sanitizer vinner i popularitet är den handhållna, som kan föras vidare över ytor som kan vara förorenade. Till exempel får ett barn med en kall bort en telefon, och mamma använder sanitizer att ta bort Rhinoviruset från telefonen. Medan telefonen är mer effektivt och billigt desinficeras med saker som blekmedel, ogillar en del människor som använder kemikalier och hitta UV sanitära anläggningar en bättre väg att gå. Handheld rengöringsmedel kan ha många användningsområden i hemmet, även på produkter som fjärrkontroller, dator tangentbord och på ytor som dörrhandtag, väggar och toalett handtag.

En plats ett ultraviolett sanitizer bör inte användas är på händerna. I fakta barn som inte är ansvariga bör gå långt ifrån dessa enheter, och de ska aldrig lyste på hud eller ögon. Det är UV-ljus och kan få olyckliga konsekvenser om exponeringen är vanlig.

Även med dessa reservationer, det verkar en växande trend att skapa fler rengöringsmedel. Det finns även dammsugare som har UV-ljus på botten för att döda bakterier på golvet. Avsevärda prisskillnader på alla dessa produkter och det är en bra idé att åka runt först innan de bestämmer sig ett köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.