Vad är en Murverk Foundation?

en murad grund är en strukturell grund tillverkad av murverk. Historiskt, tegel eller huggen sten användes ofta för att skapa denna typ av grund. Idag, betong och murblock (CMUs) är en gemensam valet av byggmaterial för en ny murad stiftelse eller en eftermonterade stiftelse. Syftet med en murad grund är att stödja vikten av en struktur medan fördela vikten över markytan skikt, och att fungera som ett ankare för att hålla strukturen på plats.

Murverk stiftelser som är hemmahörande i form av omkrets eller stiftelser piren. En omkrets stiftelse följer fotavtryck av struktur, med vikten överförs jämnt över hela omkretsen. Pier grunden består av en serie av murverk bryggorna spridda över fotavtrycket för vikten, som normalt överförs av tjänster. Perimeter stiftelser i allmänhet är att föredra i nybyggnation.

Ett antal överväganden gå in på design och installation av en murad grund. Det är viktigt att se till att grunden är stor och studera nog att bära upp vikten av struktur, och ta itu med frågor som grundvatten läckage. En murad grund är i riskzonen för ett antal problem som kan lösas under konstruktionsfasen för att göra stiftelsen mer stabilt. En dåligt utformad stiftelse kan misslyckas och orsaka allvarliga problem och leder till dyra reparationer räkningar.

En vanlig fråga är lösa och mark rörelse. Med tiden marken naturligt reglerar, som orsakar hus i listan. I extrema fall kan hus spricka även i två på grund av att lösa. Markrörelser orsakade av jordbävningar, jordskred och andra händelser kan också vara ett problem kan som tjällyftning, som förekommer i kalla klimat. Vatten intrång är också en fråga, särskilt när ett hus är byggt i en sluttning, i vilket fall vattenavrinningen att tenderar att urholka grunden.

Djupet på en stiftelse varierar, beroende på storlek av strukturen. Hög stiger behöver mycket specialiserad stiftelser som tränger djupt ned i marken för att förankra och stödja strukturen. Bostäder behöver mycket mindre stiftelser, och har mindre stränga krav på konstruktionen. Det är också mycket lättare att bygga om grundandet av ett hem, med den hem helt enkelt kapade upp medan grunden byts ut. Även om grunden är eftermontering är det vanligtvis möjligt för människor att fortsätta att använda struktur, även om de kan behöva iaktta försiktighet för att undvika att störa uttagen används för att hålla huset upp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.