Vad är en Cut-and-loop Carpet?

Alla mattor är tillverkade av öglor från olika typer av garn. Var och en är en slinga matta i början, vissa har på loopar och andra har flera nivåer loopar. I en cut-and-loop matta, som namnet antyder, en del av slingor skärs medan andra loopar förblir intakta. Cut-and-loop mattan ska inte förväxlas med avskurna matta. Cut matta är en stil där alla slingor kapas. Detta görs genom maskinen för att säkerställa enhetlighet.

Kapning endast en del av loopar, bidrar till att skapa ett utseende och struktur skiljer sig från andra mattor. Med cut-and-loop matta, är kombinationen av klippa loopar och intakt loopar används ofta för att skapa ett skulpterat utseende eller för att skapa mönster som går från subtila till intrikata. Från nätet mönster och gitter eller korg väva till brokader, abstrakta mönster och mer, det finns stilar som finns tillgängliga för varje smak som fungerar perfekt i många olika design planer.

Olika metoder används för att skapa cut-and-loop mattan. Vissa mattor användning nivå eller ojämlika loopar från vilken ett antal kapas. Det senare är känd som bara ojämlika slinga klippa lugg. Andra mattor använda flera nivåer loopar, där endast den högsta eller lägsta slingor kapas för att skapa ett mer intressant effekt. När endast det högre loopar skärs, mattan är ofta som tips klippt lugg.

Cut-and-loop matta är mjukare än slinga lugg och är mycket bekvämt för vardagsrum och sovrum. De variationer i slingan längder och skär låta mattan att reflektera ljuset på ett sätt som gör mönstret vara mer uttalad. Ljus och skugga spelar en viktig roll i uppkomsten av djupt skulpterade mattor.

De olika utseende, texturer och stilar finns i cut-and-loop mattan bestäms inte bara av höjden på loopar och antalet sänkts, men även av vridning av garn. Hårt tvinnade garner skapa en fjädrande effekt. Garn som inte är vridet som skapar väl en mjukare konsistens.

Skulpterade eller mönstrade mattor skapa vackra alternativ för nästan alla miljöer, från traditionella till moderna. Cut-and-loop mattan kan användas i formell design planer, men är oftast väljs för tillfälliga eller informella sammanhang. De fungerar också bra i tema rum där mönstret i mattan koordinater med temat.

Medan slinga hög tenderar att hålla upp bäst att bära, cut-and-loop mattan är fortfarande ett praktiskt alternativ. Det ger mer stil och samtidigt bibehålla en god hållbarhet. Av dessa skäl är cut-and-loop matta en favorit i många hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.