Vad är en Beläggning Sensor?

Beläggning givare är enkla enheter som finns i många belysningssystem. Givaren kan avgöra när ett visst utrymme inom en byggnad är ockuperat, och justerar belysning, uppvärmning och kylning, och andra apparater i enlighet därmed. Under senare år har installationen av en beläggning sensor blivit en viktig del för att skapa en miljömässigt ansvarsfull kontrollsystem inom ett hem eller offentlig byggnad.

Det finns två vanliga former av utnyttjande i samband med en beläggning sensor. Det ena är ett sätt att sänka nytta kostnader. När ingen är för närvarande innehar ett visst område av byggnaden, sensorerna noterar detta och kommer att stänga av onödig belysning samt justera termostater något. Detta bidrar till att minimera användningen av el under de perioder då fältet inte är i aktiv användning. När någon kommer in i rummet, erkänner beläggningen rörelsesensorn rörlighet och automatiskt tar upp ljuset och justerar utrustningen klimatkontroll, vilket gör att den enskilde ska vara bekväma medan i rummet.

Däremot kan en beläggning sensor också användas som en säkerhetsåtgärd. Med det här programmet, är beläggningen rörelsesensorer som finns i varje del av byggnaden. Vid varje givet tillfälle är det möjligt att samråda med trygghet och avgöra om det finns rörelse eller aktivitet äger rum. Med vissa övervakningssystem, är beläggningen sensorn konfigureras för att utlösa övervakningskameror för att visa bilder av området, vilket gör det möjligt för säkerhetspersonal för att visa vem har gått in i en viss kammare eller rum.

Även om många människor tänker på en beläggning sensor som kontrollerar ljus tillsammans med värme-och kylanläggningar, givare av denna typ kan göra mycket mer. Till exempel kan åkande sensorer användas för att öppna och stänga dörrar som någon in i eller lämnar ett område. På samma sätt kan sensorer effekt upp utrustning när någon kommer in i rummet, sedan stängs av samma utrustning när utrymmet är obebodda.

Den enklaste typen av beläggning sensor fokuserar på stänga av lampor och apparater när ingen är i rummet. Med dessa sensorer är det nödvändigt för någon att manuellt slå på belysning och utrustning på in i utrymmet. Men när utrymmet är frigjordes för en viss tid, utlöser beläggning sensorn en stängning av lampor och annan utrustning som dras genom sensorn. Sensorer av denna typ är relativt billiga och kan läggas till ett befintligt bostadsområde kraftsystem med liten ansträngning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.