Vad är bokhyllehögtalare?

bokhyllehögtalare är ljud högtalare som är kompakt och mångsidig, och idealisk för montering på en bokhylla, som namnet antyder. Dessa typer av högtalare är mer lämpliga att användas i mindre rum eller om lägre volymer är nödvändiga, till exempel i en trappa lägenhet där väggarna är tunnare eller i barnets rum. Bokhyllehögtalare är bland de mest flexibla av alla typer av talare och kan komma i många olika former, färger och storlekar. En fördel till bokhyllehögtalare är att två av dem är allt du egentligen behöver för att slutföra en grundläggande och anständigt klingande ljud system.

bokhyllehögtalare görs normalt av samma delar som de flesta högtalare, men dessa kan variera mycket från modell till modell. Komponenterna är oftast en diskant, ett woofer, boende, och ledningar för att ansluta dem till en källa, och bättre kvalitet talare kommer vanligtvis innehålla alla dessa. Vissa variabler som påverkar kvaliteten på ljudet av dessa högtalare är det frekvensområdet och effekt, som kommer vara bättre med mer avancerade komponenter. Vissa bokhyllehögtalare även trådlös för ännu högre bärbarhet.

I en värld av hem ljud och underhållning, det praktiskt taget obegränsade möjligheter för den typ av ljudsystem som kan användas till en stereo eller TV-systemet. Ett högre-end-system omfattar vanligtvis surroundljud, där flera högtalare och en subwoofer är placerade runt i rummet för att skapa ljud som utgår från alla runt lyssnaren. Detta är särskilt effektivt för filmer, där surroundljud kan användas för att efterlikna effekterna i filmen och deras position i förhållande till betraktaren. I ett surround-system, är det mycket möjligt att en eller flera av de inblandade högtalarna är bokhyllehögtalare, som är perfekta för denna typ av system på grund av hur lätt montera dem på väggen eller placera dem i en mängd olika platser utan också mycket krångel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.