Vad är TRÄPANEL paneler?

PANELA är paneler som har installerats på den nedre delen av en innervägg. Traditionellt har TRÄPANEL skivor tillverkade av trä, framför allt ek. Idag annat material är också populära.

TRÄPANEL paneler blev mycket populär i början av renässansen, när de används för att lägga värme till kyla stenmurar och för att skydda rummet från fukt stiger från byggnadens grund. Ibland TRÄPANEL panelerna var lika lång som åtta eller nio meter (2,5 till 2,7 m). De flesta TRÄPANEL skivor gjordes av tunga trä, i England, var quartersawn ek särskilt populär. I Frankrike under 17 och 18-talen, TRÄPANEL paneler ofta skulpterade och målade eller förgyllda. Några hade målningar ställa in i dem. Dessa dekorerade TRÄPANEL paneler kallades boiserie.

Idag TRÄPANEL panelerna är vanligtvis cirka tre fot (0,9 m) hög, höjden på en stol järnväg. De är ofta installeras i starkt trafikerade områden för att skydda väggar och ger en yta som är lätt att rengöra. Massivt trä är fortfarande ett populärt material för panelning, men andra material används ofta. Hardwood faner, gjutna plast och tryckte ombord TRÄPANEL skivor härma utseendet av trä, medan kakel, tapeter, eller trasa paneler används för en dekorativ effekt. Falska panelning kan skapas genom att helt enkelt måla den nedre delen av väggen i en mörkare färg och dela den nedre och övre delarna med bifogade formen.

Traditionella panelning paneler byggdes individuellt för hand, var och arbetet i master snickare. Varje avsnitt innehöll en bottenplatta, en bred bas järnväg, vertikal Stiles, kantad platta paneler med panel gjutning, en bred topp järnväg, och en panelning mössa eller en stol järnväg. De mönster som kan vara enkla eller utsmyckade. Idag, pre-konstruerade TRÄPANEL paneler finns tillgängliga och kan installeras av de flesta gör-det-självare.

Det finns tre grundläggande typer av TRÄPANEL paneler: upp paneler, infällda paneler och beadboard. Raised TRÄPANEL panelerna var först ses i 17. Talets England. Varje enskild panel är satt så att det projekt som utåt från Stiles och rails. Panelen gjutning ger en avfasade effekt. Detta är en formell stil. Det används ofta i Colonial, Queen Anne, och georgiska hem stil.

Infällda TRÄPANEL paneler kallas ibland platta skärmar och dök upp i Amerika på 19. Århundradet. I denna stil, är de paneler som bakom stilar och räls och kanterna på panelerna är inte skev. Det var ofta i Hantverkare hus i början 20th century, liksom i Mission och Shaker stilar. Detta är ett relativt informellt sätt.

Beadboard TRÄPANEL skivor började dyka upp i den viktorianska perioden och var som normalt används i stugor och andra informella miljöer. Det är ofta används idag i viktorianska, stuga, eller folk design. Detta är fortfarande det mest informella TRÄPANEL panel stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.